Vágólapra másolva!
Nico Rosberg szerint a Mercedes próbálkozásai rossz irányt vettek Bahreinben, ezért továbbra sem tudják, hogyan oldhatnák meg a gumikopással kapcsolatos problémáikat. Annak viszont örül, hogy gyors autója van.

A Mercedes a szezon eleje óta küszködik a gyorsan elhasználódó Pirellikkel, egyelőre nem jöttek rá, hogyan tudnák jobban megkímélni az abroncsokat a futam közben. A problémájuk a Bahreini Nagydíjon még nyilvánvalóbbá vált, amikor Nico Rosberg a pole pozícióból rajtolva a 9. helyig csúszott vissza a verseny végére.

"Ami a gumikkal való bánásmódot és a hőmérsékletüket illeti, rossz irányba léptünk, ezért nem tudtuk kihozni belőlük a legtöbbet" - mondta Rosberg a hivatalos videóblogjában a bahreini futamról. "Irreálisnak tűnt, hogy az első helyről a kilencedikre csúsztam vissza, nem is akartam elhinni. Néha kemény ez a sport."

Az idei szezonban egyébként is balszerencsés német "szörnyűnek" nevezte a vasárnapi versenyt, de reményt ad neki, hogy az abroncsok korai elhasználását leszámítva alapvetően gyors az autója. "Csak a gumiproblémákat kell megoldanunk, de ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni" - nyilatkozta. "Óriási kihívást jelent ez nekünk, de mindenki ugyanebben a helyzetben van. Néhányan azonban jobb munkát végeznek nálunk - mi is keményen dolgozunk ezért."

A bajnokságban csupán a 8. helyen álló Rosberg elárulta, már az első körben tudta, hogy szenvedni fog. "Nagyszerűen rajtoltunk, és sokat csatáztunk, de a harmadik kanyartól kezdve láttam, hogy a többiek sokkal jobban hajtanak. Nem tudtam tartani a tempójukat" - magyarázta. "Nehéz verseny volt, és csalódott vagyok, mert a dobogón akartam végezni, sőt a győzelemért harcolni. De hogy hátrafelé haladjak? Ez egyáltalán nem jó helyzet."

A másik Mercedesszel Lewis Hamilton az 5. helyen tudott célba érni, később azonban elmondta, a futam első felében ő is sokat küszködött a gumikkal, csak a második kerékcseréje után táltosodott meg az autója.