Vágólapra másolva!
Az idén a rali világ- és Európa-bajnokságon szereplő lengyel versenyző még mindig reménykedik benne, hogy egyszer visszatérhet a Forma-1-be.

Robert Kubica 2011-ben a Ronda di Andora ralin szenvedett súlyos balesetet egy Skoda Fabiával, a legnagyobb sérüléseket a jobb karja és lába szenvedte el. Felépülése hosszú időt vett igénybe, csak 2012 második felében kezdett el ismét autóversenyezni, elsősorban raliautókkal, egy hónapja pedig a Mercedes DTM-autóját is tesztelhette, jó eredménnyel. 2013-ra a gyári Citroën csapattól kapott szerződést a WRC2-be, amely kisebb kategória a rali-világbajnokságon. Jobb karját máig csak korlátozottan tudja mozgatni, ezért egyelőre le kell mondania arról, hogy együléses formulaautót vezessen. A 28 éves lengyel állítja, ennek ellenére sem mondott le a visszatérés lehetőségéről az F1-be.

"Jobban örülnék, ha most is Forma-1-es pilóta lennék, de a szenvedélyem vitt bele ebbe a programba, most erre koncentrálok, azt azonban nem tudom, hogy mennyi ideig" - nyilatkozta Kubica a friss ralis szerződéséről. "Valahogy még mindig reménykedem benne, hogy visszatérhetek oda, ahol voltam, ez egészen biztos. Fura, mert az F1-ből jöttem, és hirtelen az egész életem megállt egy pillanat alatt. Most már tudom - mindig is tudtam, de most már jobban megbecsülöm -, hogy nincs jobb az életben annál, ha azt csinálhatod, amit akarsz. Remek lehetőség volt, hogy F1-es versenyző lehettem, de az is remek lehetőség, hogy raliversenyző lehetek, egy jó programmal."

"Ha másfél éve valaki azt mondta volna nekem, hogy egy nagy programot fogok bejelenteni közösen a Lotusszal, a Citroënnel és a Michelinnel az Európa-bajnokságon és a WRC-ben, nem hittem volna el. Általában nem szoktam izgulni, de amikor ott leszek a gyorsasági rajtjánál, biztosan nagyon izgok majd, különösen az első ralin a Kanári-szigeteken, főleg azért, mert ez lesz az első magas színvonalú versenyem a balesetem óta" - tette hozzá Kubica.

"Képes vagyok jó munkát végezni és izgalmat nyújtani. Talán eredményeket rögtön nem, de valahogy talán vissza tudok adni valamit azoknak az embereknek, akik támogattak a felépülésem alatt."