Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh elismeri, hogy a folyamatos fejlesztések miatt a McLaren nem garantálhatja az MP4-28 tökéletes megbízhatóságát. Ennek ellenére nem csak a hibák kijavításával szeretnének foglalkozni.

A McLaren a 2012-es idényben számos értékes pontot bukott el az autó megbízhatatlansága miatt, Lewis Hamilton például Szingapúrban és Abu-Dzabiban is műszaki hiba miatt esett ki az élről. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh néhány nappal a 2013-as idénykezdet előtt elismerte, az új szezont sem várhatják teljesen nyugodtan, az MP4-28-as ugyanis számos területen eltér elődjétől, a sok módosítás pedig több hibalehetőséget rejt magában.

"Egy új autó esetében soha nem lehetünk elég magabiztosak, hiszen hiába stabil és megbízható, úgyis megváltoztatjuk, hogy gyorsabb, könnyebb, és aerodinamikailag hatékonyabb legyen" - idézi Whitmarsht az Autosport. A McLaren múlt héten elárulta, idei autójukkal a folyamatos fejlődés a céljuk, nem arra koncentrálnak, hogy már az első futamot ők uralják.

"Így még nagyobb kihívást jelent, hogy 5000 kilométernyi tesztelés után nyugodtan várhassuk az első futamot" - utalt a folyamatosan változó autó potenciális megbízhatósági problémáira. Whitmarsh hozzátette, természetesen megpróbálták megoldást találni a 2012-ben jelentkező műszaki hibákra, de azt nem szeretnék, hogy a megbízhatóságra való törekvés a gyorsaság rovására menjen.

"A Mercedes-Benzzel együtt keményen dolgoztunk a tavaly előfordult problémák kijavításán" - mondta. "Mindig óvatosnak kell lennünk, de nem szabad megszállottan törekednünk a tökéletes megbízhatóságra, hiszen akkor előfordulhat, hogy nem fejlesztjük az autót."

A McLaren változó formát mutatott az előszezon során: egyes tesztnapokon az élen végeztek, máskor viszont nem tudták megközelíteni a legjobb köridőt. Jenson Button és Sergio Pérez is elismerte, hogy a McLarennek több időre lett volna szüksége az ideális felkészüléshez, a csapat ennek ellenére optimistán várja az idénynyitót.