Vágólapra másolva!
Az erőviszonyokat egyelőre nehéz megítélni, de a csapat biztatóbban áll, mint egy éve ilyenkor, és Rosbergnek tavaly is sikerült aratnia egy győzelmet.

A csapatok az előszezonban nem szeretnek nyíltan feltételezésekbe bocsátkozni az erőviszonyokat, és különösen a saját pozíciójukat illetően, de Nico Rosberg most pozitív visszajelzést adott az új Mercedesről.

A német versenyzőnek tavaly sikerült megnyernie a Kínai Nagydíjat, az istálló azonban röviddel később leszálló ágba került, mert az aerodinamikai részleg átszervezése és a szélcsatorna modernizációja lekötötte az erőforrásait. Éppen ezért nem számítanak rá, hogy idén azonnal az élre törnek, Rosberg mégis optimista.

A Turun Sanomat című finn lapnak azt mondta, a Mercedesnek még be kell hoznia a lemaradását, ugyanakkor hozzátette: "Egyszerűen csak versenyeket akarok nyerni, és nagyon bízom benne, hogy ezzel az autóval hamar sikerülni is fog."

Bár a teszteredményekből rendszerint nehéz következtetni az erősorrendre, a Mercedes számára biztató, hogy az előszezon első hét tesztnapján csak 0,935 másodperc volt az átlagos lemaradása az aktuális 1. helyezettől, amivel egy szinten van a McLarennel, és csupán a Lotustól meg a Red Bulltól marad el.

Rosberg szerint a csapat idén több győzelemre is képes lehet. "Ez a célunk, de az előző szezon végén körönként egy másodpercet vesztettünk. Ekkora lemaradást nehéz behozni a télen" - mondta a Marcának. "Figyelembe kell venni, hogy az összes csapat fejleszti az autóját. Mégis úgy látom, hogy sokkal közelebb kerültünk a mezőny elejéhez, és biztató ütemben fejlődünk."

"Tavaly éppen ez volt a gyenge pontunk."

Rosberg ettől függetlenül továbbra is a Red Bullt tartja az etalonnak a tesztek alapján. "Kétségkívül őket kell legyőznie mindenkinek" - vélte.