Vágólapra másolva!
Ez a véleménye az első Forma-1-es teszt után, és úgy gondolja, a Red Bull autója csak egy hajszállal gyorsabb a többinél. A Mercedes behozta a lemaradását az első két tesztnap fiaskói után.

A múlt héten lezajlott az első idei Forma-1-es tesztsorozat a spanyolországi Jerezben. A Mercedes számára borzasztóan indult a hét, kedden Nico Rosberg egy elektromos hibát, szerdán Lewis Hamilton egy fékhibát szenvedett el, így a két nap alatt ketten együtt mindössze 26 kört tettek meg a pályán az új autóval.

A teszt második felére azonban összeszedte magát a csapat, csütörtökön és pénteken 293 kört nyomtak le. A menedzsment frissen kinevezett tagja, Niki Lauda nem aggódik a zűrös kezdés miatt. "Arra valók a tesztek, hogy kiküszöböljük a fellépő problémákat. Nico és Lewis annyira szorgalmasan körözött az utolsó napokban, hogy a felkészüléssel teljesítettük a célt. Az első napok hibái után behoztuk a lemaradást" - közölte a Bilddel.

Bár a csapatok még főleg csak az autók megbízhatóságát ellenőrizték, illetve adatokat gyűjtöttek az új alkatrészekről és gumikról, valamint a jerezi pálya vonalvezetése eleve sem domborítja ki az autók közötti különbségeket, Lauda úgy látja, hogy a Mercedes felzárkózott a Red Bullhoz, a McLarenhez és a Ferrarihoz. Azt viszont elismeri, hogy egyelőre az RB9 marad az etalon.

"Az autók viszonylag közel vannak egymáshoz, de megítélésem szerint jelenleg (Sebastian) Vettelé a leggyorsabb. Az autója jól megy, és megbízhatónak is tűnik. E pillanatban egy hajszállal gyorsabb a többinél" - mondta. "Mindazonáltal örülök, hogy a Mercedes már most tartani tudja a lépést a három élcsapattal."

Pénteken Hamilton úgy nyilatkozott, hogy a csapat szerinte "biztos alapokról dolgozhat tovább", illetve "körülbelül ott tart, ahol ilyenkor szeretett volna tartani." A versenyzők csupán annyit kértek, hogy a mérnökök próbáljanak javítani a W04 leszorítóerején. A tesztelés február 19-től Barcelonában folytatódik.