Vágólapra másolva!
Azt mondja, még sohasem látott annyira sikerre éhes csapatot, mint a Mercedes. Rosberg nem számít rá, hogy már a szezon elején az élre törnek.

Lewis Hamilton azt mondja, még sohasem tapasztalt olyan lelkesedést, mint a Mercedesnél, ahová a McLarennél eltöltött hat szezon után igazolt át. "Új fejezet, új kaland kezdődött számomra, amikor beléptem a főhadiszállás ajtaján Brackley-ben, izgatottan vártam, hogy munkába állhassak végre" - mondta Jerezben, ahol ő és csapattársa, Nico Rosberg egy-egy Mercedes SLS AMG Black Series-szel parkolt le az istálló új F1-es autója, az F1 W04 mellé.

"Már eltöltöttem néhány napot a bázison, megismerkedtem a srácokkal, találkoztam a szerelőimmel és a mérnökeimmel, igyekeztem beilleszkedni a csapatba. Még soha nem találkoztam olyan emberekkel, akik éhesebbek lettek volna a sikerre. Egész télen gőzerővel dolgoztak, hogy minél tovább növeljék az autónk teljesítményét, és már alig várom, hogy vezethessem, mert Nicóval karöltve úgy tudom előremozdítani a csapat ügyét."

Hamilton rámutatott, hogy bár csapatot váltott, a Mercedeshez régi kötelék fűzi, hiszen az F1-ben mindig az ő motorjukkal versenyzett. "Már régóta együtt dolgozom velük, és legfőképpen azt tanultam meg, hogy a Mercedes-Benz nem tudja, hogyan kell veszíteni" - mondta. "Hosszú távra tervezünk együtt, de biztos vagyok benne, hogy végül sikeresek leszünk, és örülök, hogy ebben én is jelentős szerepet játszhatok."

Pályán az új W04

Hamilton külön kitért a Mercedes gazdag hagyományaira is. "Megtiszteltetésnek érzem, hogy olyan legendák nyomdokaiba léphetek, mint Juan-Manuel Fangio, Sir Stirling Moss és Michael Schumacher" - mondta.

Miután délelőtt megtette az első köröket a W04-gyel, Rosberg pozitív benyomásokról számolt be. "A reggel jól alakult, minden a tervek szerint zajlott" - mondta. "Minden rendben volt, kapásból nyomhattam a gázt. Az autó kiegyensúlyozottnak tűnt, úgyhogy a kezdet remek. Ezért már alig várom a holnapi, teljes tesztnapot."

"A télen nagyot léptünk előre. A csapat hatékonyabb munkát végez a főhadiszálláson. Minden téren fejlődünk."

A tavalyi összetett 9. helyén végző Rosberg ugyanakkor nem számít rá, hogy a Mercedes kapásból az élre tornázza magát. "Magabiztos vagyok, de hogy úgy indítsuk az évet, mint tavaly, amikor a miénk volt az egyik leggyorsabb autó? Ezt már nem hiszem" - ismerte el. "Az előző szezon végén meglehetősen nagy volt a lemaradásunk, és előbb azt kellene ledolgoznunk. Az idény elején tehát ez lesz a legfőbb célunk, de abban bízom, hogy ez sikerülni fog."

Forrás: Mercedes
A nagyítható képekért kattintson!