Vágólapra másolva!
Az ausztrált nem lepte meg a Red Bull tanácsadójának kritikája: szerinte régóta egyértelmű, hogy ő nem szerepel Helmut Marko terveiben. Már várja a közös munkát új versenymérnökével.

Mark Webber és a Red Bull-tanácsadó Helmut Marko viszonyát eddig sem lehetett felhőtlennek nevezni, a szókimondó osztrák már többször kifejtette, hogy egyértelműen Sebastian Vettelt tartja jobb versenyzőnek csapaton belül. Néhány héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy Webber képtelen egy egész szezonon át egyenletes teljesítményt nyújtani, ha pedig a bajnoki cím közelébe kerül, nem tud megbirkózni a rá nehezedő nyomással.

Webber most saját honlapjának nyilatkozva válaszolt a kritikákra. Elárulta, a tanácsadó szavai nem lepték meg, hiszen Marko álláspontja eddig sem volt ismeretlen számára. "Nézzék, ezen a szinten már mindenkinek saját céljai vannak - régóta nyilvánvaló, hogy én soha nem szerepeltem Marko terveiben" - jelentette ki, majd többet nem is kívánt foglalkozni a témával.

Az ausztrál ettől függetlenül optimistán várja a 2013-as idényt, a téli tesztek során azonban meg kell birkóznia egy rendkívül fontos feladattal: össze kell szoknia új versenymérnökével, Simon Rennie-vel. Webber az elmúlt hat évben Ciaron Pilbeammel dolgozott, a szakember azonban a hónap elején átigazolt a Lotushoz. Helyére az a Rennie érkezik, aki 2012-ben - pont a Lotusnál - Kimi Räikkönen versenymérnöke volt.

"Nagyon várom már, hogy vezethessem az RB9-et, Simon Rennie személyében ráadásul új versenymérnököm van" - magyarázta Webber. "Fontos lesz, hogy már az idény előtt összecsiszolódjunk. Az elmúlt hat évet Ciaron Pilbeammel töltöttem, akivel hosszú és élvezetes együttműködésen vagyunk túl, de ő már elhagyta a csapatot."