Vágólapra másolva!
A Marussiától távozó Glock valószínűleg a német túraautó-bajnokságban folytatja pályafutását, a héten Valenciában teszteli a BMW M3-ast.

A Marussia hétfőn jelentette be, hogy Timo Glock három együtt töltött év után távozik a csapattól. Bár a németnek 2014-végéig szerződése volt az istállóval, a Marussia nehéz anyagi helyzete miatt kénytelen helyette olyan versenyzőt szerződtetni, aki jelentős szponzori támogatással rendelkezik. Glock elfogadta a csapat döntését, állítása szerint baráti viszonyban sikerült elrendezniük az ügyet.

A Forma-1-es pályafutása során 91 nagydíjon induló német nem tétlenkedik, rögtön hozzálátott ahhoz, hogy megalapozza karrierje következő szakaszát. 2013-ban minden bizonnyal a német túraautó-bajnokságban, a DTM-ben fog rajthoz állni egy BMW M3-as volánja mögött, az autót már ezen a héten tesztelheti is Valenciában.

A BMW sportigazgatója, Jens Marquardt elmondta, örömmel biztosítanak tesztlehetőséget Glocknak. "Timo évek óta bizonyítja vezetési képességeit, különösen a Forma-1-ben" - mondta a szakember, aki a Toyota F1-es csapatánál már dolgozott együtt Glockkal. Marquardt kiemelte, hogy a teszt egyfajta hazatérést is jelent a német számára, hiszen pályafutása elején a Formula BMW szériában versenyzett először együléses autókban. Bár a Forma-1-ben egyszer sem indult a márka színeiben, 2007-ben a BMW-Sauber tesztpilótája volt.

"Nagyszerű emlékeim vannak a BMW Motorsportnál töltött időszakomról, izgatottan várom már az M3-as DTM autó tesztelését" - nyilatkozta Glock. "Ráadásul biztosan találkozom majd ismerős arcokkal Valenciában az előző BMW-s időszakomnak köszönhetően. Már nagyon várom."

A BMW nyolc versenyzővel vág neki a 2013-as szezonnak, közülük hetet már tavaly decemberben bejelentettek.