Vágólapra másolva!
Bár egyesek szerint a brit sztár eltemette magát legújabb csapatválasztásával, elődje, a hétszeres világbajnok lát fejlődési potenciált a Mercedesnél.

Lewis Hamilton döntése, hogy a középmezőnyben vergődő Mercedes kedvéért hat idény után elhagyja a McLarent, a tavalyi szezon egyik legforróbb témája volt. Sokan máig úgy vélik, a 2008-as világbajnok rosszul választott, mert új csapatánál semmi nem utal arra, hogy idén végre sikerül betörnie az élbolyba. Jackie Stewart éppen a héten mutatott rá, hogy Hamilton nem lehet biztos a jövőjében, mert a Mercedes könnyen kiszállhat a Forma-1-ből, ha folytatódnak a kudarcok.

Elődje, a hétszeres világbajnok viszont a változatosság kedvéért valami biztatót mondott Hamiltonnak, azt állítva, hogy a Mercedes idén végre előreléphet. "Az első két évben kétségkívül nem voltak adottak a lehetőségeink rá, hogy egyszerre több fronton harcoljunk" - nyilatkozta Schumacher 2010/11-re utalva a The Sunnak. "Ha közbejött valamilyen probléma, kénytelenek voltunk arra fordítani a figyelmünket, félbeszakítva a fejlesztéseket."

"Csak most alakult ki a megfelelő struktúra ahhoz, hogy egyszerre mindkét feladatot elvégezzük. 2013-tól kezdve a csapat nagyon jól szervezett lesz."

"A tavalyi autónkat még a régi feltételek mellett építettük, és most nem a minőségre, hanem a mennyiségre gondolok. A fejlesztések emiatt stagnáltak."

Bár Schumacher optimista a Mercedes fejlődési potenciálját illetően, nem tagadta, hogy azt hitte: már tavaly is nagyobbat fognak előrelépni. "Leraktuk a csapat fejlődésének alapjait" - vélte. "Talán néhány szöget még be kellett verni, hogy ez látványosan meg is mutatkozzon."