Vágólapra másolva!
A McLarennél ma munkába álló mexikói tisztában van vele, hogy nehéz lesz Hamilton nyomdokaiba lépni, de nem lehet más célja, mint harcba szállni a világbajnoki győzelemért.

A Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére a Saubertől leigazolt Sergio Péreznek még tavaly szerzett három dobogós helyezésével sem sikerült mindenkit meggyőznie arról, hogy méltó a McLaren egyik versenyzőülésére, ő azonban merész célokat tűzött ki maga elé: már idén szeretne a világbajnoki címért harcolni.

"Amint az ember belép ezen az ajtón, és meglátja ezeket a nagyszerű autókat, átérzi a csapat gazdag történelmét, és azonnal feltöltődik" - mondta a Sky Sportsnak, miután szerdán egy McLaren MP4-12C-vel először érkezett meg az istálló wokingi főhadiszállására, ahol a csapatfőnök Martin Whitmarsh üdvözölte. "Számomra egy álom válik valóra azzal, hogy itt versenyezhetek."

Pérez azt állította, nem nyomasztja, hogy Hamiltont kell pótolnia. "Ő egyike a legnagyobbaknak, nem lesz könnyű a nyomdokaiba lépni" - ismerte el. "De azért vagyok itt, hogy minden egyes versenyen a tőlem telhető legjobbat nyújtsam, mind az autóban, mind az autón kívül, és együtt dolgozzak a McLaren-családdal."

A kérdésre, hogy a világbajnoki címben reménykedik-e, azt felelte: "Ha az ember ide szerződik, nem lehet más célja, különben ne is akarjon csatlakozni a McLarenhez. Itt mindenki ezért az egyért dolgozik, úgyhogy nekem is ugyanez a szándékom."

Forrás: McLaren

A tavalyi konstruktőri összetettben csak a 3. helyet megszerző McLarent hátráltathatja, hogy míg Hamilton az időmérőkön a mezőny egyik leggyorsabb tagja volt, Péreznek csapattársához, Jenson Buttonhoz hasonlóan éppen ez az egyik gyenge pontja. Ígéretet tett rá, hogy igyekezni fog változtatni ezen, de azt mondta, nem zavarja, ha a külvilág szemében most Button lesz a McLaren elsőhegedűse.

"Jenson rendkívül gyors versenyző, a világ legjobbjainak egyike. Garantáltan gyors és ütőképes lesz" - ismerte el. "Nekem ki kell érdemelnem a helyet a csapatnál, de szerintem együtt tudunk majd dolgozni Jensonnal. Sokat kell tanulnom tőle, miközben egyszersmind le is akarom győzni őt."

"Itt, a McLarennél sok területen lehetőségem lesz a fejlődésre. Sokkal intenzívebb közegbe kerülök, mint amihez hozzászoktam" - vélte. "Majd a szezon kezdete után ismét átgondoljuk, hogy mivel léphetünk előre, de addig is túl kell esnünk a tesztelésen, és Jensonnal gondoskodnunk kell róla, hogy ütőképes autónk legyen."

Whitmarsh azt ígérte, Button és Pérez egyenlő elbánásban fog részesülni. "Tény, hogy Jenson előnyben lesz, mert már ismeri a csapatot, tapasztalt, és világbajnok" - mutatott rá. "Amikor kihajt a garázsból éppúgy le akarja majd győzni Sergiót, mint Sergio őt. Ilyen a mentalitás nálunk, de egyenlő bánásmódban lesz részük. Szerintem előnyös, ha a csapattársak versengenek egymással."

A 2013-as McLarent január 31-én, öt nappal az első előszezoni teszt előtt leplezik le.