Vágólapra másolva!
Ezzel a hasonlattal szemléltette, hogy a Mercedesnél nem rövid, hanem hosszú távra tervez, így azt sem bánja, ha a szezon elején nem lesz ütőképes a csapat. Bernie Ecclestone azonban úgy véli, a Mercedes már idén bajnokesélyes lehet.

Lewis Hamilton először váltott csapatot Forma-1-es karrierje során, a McLarent hat év után elhagyva a Mercedeshez szerződött. Újfent hangsúlyozta, hogy hosszabb távra tervez, ezért nem szegi kedvét, ha autója nem lesz kapásból gyors.

"Ez maraton, nem sprint" - fogalmazott. "Remélem, hogy idén versenyképesek lehetünk. Ha az első versenyen elöl leszünk, az látványos lesz, de ha ez nem jön össze, akkor egyszerűen csak tovább kell dolgoznunk érte."

A Mercedes szimulátorában már megkezdte a munkát Hamilton, a pályán azonban csak a február 5-én kezdődő tesztidőszaktól ismerkedhet új autójával. "Még nem is vezettem az autót, úgyhogy nem tudom, milyen problémák voltak a tavalyival. Ez nem úgy olyan, hogy megmondhatom, 'erre a területre kell figyelnünk'" - mondta.

"Bízom benne, hogy az első napokban nagy hatásom lesz. Mivel képes vagyok összehasonlítani különböző autókat, meg tudom állapítani, hogy mi az, ami megvan, és mi az, ami hiányzik, és azt, hogy milyen az autó, miképp lehetne javítani rajta" - tette hozzá. "Ugyanakkor időbe telik, mire ráérzek az irányítására, a különböző beállításaira, a jellegzetességére, az aerobalanszára."

Hamilton elégedett a Mercedes munkamoráljával. "A srácok itt jobban éhesek a sikerre, mint bármelyik másik csapat személyzete, amelyet eddig láttam" - nyilatkozta. "Fontos, hogy a fiúk folyamatosan elemzik és nézik, hogy min lehetne javítani. Számomra fontos, hogy készen állnak rá, hogy bármit megtegyenek a győzelemért."

A csapat másik versenyzője Nico Rosberg lesz. A Mercedes évek óta a bajnoki címre pályázik, de legújabb várakozásaik szerint erre legközelebb 2014-ben lesz komoly sanszuk, amikor az új szabályok értelmében lecserélik a szívómotorokat turbókra. Bernie Ecclestone ugyanakkor már 2013-ban is bajnokesélyesnek tartja a csapatot.

"Hiszem, hogy a Mercedes sokkal erősebb lesz idén Lewis révén. Ő bajnokesélyes lesz" - közölte. "És ha a Mercedes jó, Nicóval is számolni kell."

Véleményét a menedzsmentbe érkező új tagokra, Niki Lauda és Toto Wolff személyére alapozza. "Új emberek, új gondolkodásmóddal. El fogják végezni a munkát. A Mercedesé a legjobb motor, élversenyzőik vannak, a költségvetésük sem kisebb, mint a többi élcsapaté, szóval minden a helyén van" - mondta. "Csalódott leszek, ha nem kerülnek az élbolyba. Mostantól nincs több kifogás."