Vágólapra másolva!
A Forma-1-es csapattól az előző szezon elején menesztett szakember úgy véli, hogy a Williams harcolhat a bajnoki címért 2013-ban, ha megint legalább ugyanolyan jó autót adnak a versenyzőknek, mint tavaly. A vezetői tudás alapján képesnek tartja a feladatra a két pilótát.

Fennállása legrosszabb éve után 2012-ben fejlődést mutatott a Williams, Pastor Maldonado barcelonai győzelme révén még komoly meglepetést is sikerült okozniuk. A javuló eredményeknek a csapat tagjaként már nem volt részese Adam Parr, aki hat éven át dolgozott náluk, és akinek március végén távoznia kellett az istálló elnöki posztjáról, mert Bernie Ecclestone nem volt elégedett az intézkedéseivel.

A Richland F1-nek adott interjújában Parr elmondta, ettől függetlenül boldogan szemlélte a Williams tavalyi szereplését, mivel azt személyes sikerként élte meg. "Arra vagyok a legbüszkébb, hogy segítettem fellendíteni a csapatot pénzügyileg, és olyan helyzetbe hozni, hogy képes legyen versenyeket nyerni. Szóval azt lehetne mondani, hogy 2012-es Spanyol GP volt a legszebb pillanatom az F1-ben, noha ott sem voltam a helyszínen!" - mondta.

"Tulajdonképpen 2011 eredménye volt 2012, bár a barcelonai győzelem felülmúlta a várakozásokat. Mindazonáltal az előző év sem volt kielégítő, úgyhogy még hosszú út vezet odáig."

Forrás: Williams

Jövőre Maldonado mellett egy finn újonc, a tesztpilótai állásból előléptetett Valtteri Bottas kap versenyzési lehetőséget a Williamsnél. Parr szerint mindkét pilóta jó képességekkel rendelkezik, és velük akár a bajnoki címet is meg lehet célozni, amennyiben kellően erős autót bocsátanak a rendelkezésükre.

"Amennyiben a Williams olyan ütőképes autót ad Pastornak és Valtterinek, mint a 2012-es modell, ők pedig a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtják, akkor a csapat megszerezheti a konstruktőri bajnoki címet, valamelyik pilóta pedig a versenyzőit" - jelentette ki.

A Williams nem titkoltan rögtön magasra teszi a lécet Bottasnak, nem adnak neki sok türelmi időt. Az Autosprint úgy tudja, az első idei tesztnap reggelén, február 5-én Jerezben mutatják be a Williams új autóját, az FW35-öt, az új Toro Rossóval együtt.

Parr egyébként sajnálja, hogy a finn miatt egy szezon után távoznia kellett Bruno Sennának. "Nem kérdés, hogy Valtteri óriási tehetség, és a csapatnak muszáj volt valahogy megtartania őt. Ugyanakkor hiszek Brunóban, és abban, hogy javulni fog, mivel a tapasztalat hiányát tartom a gyengeségének, erősségének pedig azt, hogy képes tanulni. Éppen ezért remélem, hogy 2013-ban újra látom őt versenyezni" - közölte.

A Williams legutóbb 1997-ben nyerte meg a Forma-1-es versenyzői és konstruktőri bajnokságot, Jacques Villeneuve vezérletével.