Vágólapra másolva!
A barcelonai pálya vezetői meggondolták magukat, mégsem kívánják felváltva megrendezni a Spanyol Nagydíjat Valenciával. A Thaiföldi Nagydíj esetleges debütálása egy évet csúszhat.

Gazdasági megfontolásból úgy döntött a Forma-1-es bajnokság két spanyolországi pályájának menedzsmentje, hogy a jövő évtől nem rendeznek mindkettőn versenyt, hanem éves váltásban adnak otthont a Spanyol Nagydíjnak. Ennek joga eddig Barcelonához tartozott, Valencia az Európa Nagydíj helyszíne volt.

A barcelonai pálya üzemeltetői azonban találtak támogatókat, így eredeti szándékukon változtatva mégsem kívánnak osztozni a versenynaptárban Valenciával - ezt Vincente Aguilera, a katalán pálya főnöke jelentette ki szerdán. A létesítménynek 2016-ig van szerződése a Spanyol GP-re, ezt szeretnék meghosszabbítani 2020-ig. A valenciai szervezők egyelőre nem reagáltak a felvetésre.

Közben úgy tűnik, ha Thaiföldnek sikerült helyet szereznie a Forma-1-es versenynaptárban, az a tervezett 2014-es év helyett csak 2015-ben valósulhat meg. Erről a nemzeti sporthivatal vezetője, Kanokphand Chulakasem beszélt a Bangkok Postnak, míg a Red Bull thaiföldi társtulajdonosának képviselője azt mondta, valószínűleg Bangkok lesz majd a Thaiföldi Nagydíj helyszíne. "Ha bekerül a naptárba, valószínűleg kiszorít egy másik futamot" - tette hozzá Michael de Santiesteban.