Vágólapra másolva!
Bár Martin Whitmarsh szerint a mexikói el sem tudja képzelni, mi vár rá a McLarennél, Pérez nem érzi magát teljesen felkészületlennek. Button szeretne vezéregyéniség lenni a csapatnál.

Szeptemberben sokakat meglepett a McLaren bejelentése, miszerint a Mercedeshez távozó Lewis Hamiltont a Sauber fiatal versenyzőjével, Sergio Pérezzel pótolják. A 22 éves mexikói mindössze két szezont teljesített a Forma-1-ben, s bár idén három versenyen felállhatott a dobogóra, gyakran a hibáival hívta fel magára a figyelmet.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh korábban elismerte, hogy Pérez szerződtetése kockázatos lépés volt, hiszen nem tudni, milyen teljesítményre lesz képes az élmezőnyben. Whitmarsh elsősorban a nyomástól félti a mexikóit, szerinte ugyanis az élcsapatoknál sokkal nagyobb lelki teher nehezedik a versenyzőkre. Pérez azonban úgy véli, már a Saubernél is kapott ízelítőt a nehézségekből.

"Természetesen megnő a nyomás, ha az ember az élmezőnyben versenyez" - nyilatkozta a holland formula.nl-nek. "Ehhez hozzá kell szoknom, de már a Saubernél is kaptam belőle ízelítőt. A dobogós helyezéseim után szupersztárként kezeltek, ha viszont gyengébben teljesítettem, sok kritika ért a hibáim miatt."

Forrás: Sauber

Pérez nem retten meg a McLarennél rá váró feladattól, és azt sem tervezi, hogy Jenson Button mögött másodhegedűként versenyzi végig a szezont. "Bajnokságokat akarok nyerni ezzel a csapattal, már 2013-ban is ez a célom" - jelentette ki. "Hosszú idény lesz, ezért fontos, hogy rendesen felkészüljek rá, és ne okozzak csalódást az istállónak."

Button ezzel szemben arra számít, hogy Hamilton távozása után ő lehet a csapat vezéregyénisége. "Már nagyon várom a 2013-as idényt - pár hónapom van arra, hogy magam köré építsem a csapatot és az új autónkat is" - mondta az ITN-nek. "Az a jó a McLarenben, hogy itt tényleg hallgatnak a versenyzők véleményére. Mi is fontos részei vagyunk a kirakósnak - nem csak arról van szó, hogy vezetjük az autót, a fejlesztésében is részt veszünk. Ez nekem sokat jelent."