Vágólapra másolva!
2013-ban az ausztrál lesz a mezőny legidősebb versenyzője, de úgy érzi, még mindig jó teljesítményre képes. Bízik benne, hogy harcba szállhat még a világbajnoki címért.

Mark Webber addig szeretné folytatni Forma-1-es pályafutását, amíg nem érzi úgy, hogy a kora negatívan befolyásolja a teljesítményét. Michael Schumacher és Pedro de la Rosa távozásával az ausztrál lesz a 2013-as mezőny legidősebb versenyzője, de egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson.

A 36 éves Webber jövőre a 12. idényét kezdi meg a Forma-1-ben, és úgy érzi, még mindig képes felvenni a versenyt fiatalabb ellenfeleivel. Bár az előző három évben csapattársa, Sebastian Vettel nyerte meg a világbajnokságot, továbbra is bízik benne, hogy neki is lesz még esélye a cím elhódítására.

"Tudom, hogy már nem a pályafutásom elején járok, inkább a végéhez közeledek" - nyilatkozta. "Az a célom, hogy a bajnoki címért harcoljak. Már korábban is küzdhettem érte, az elmúlt években számos remek és különleges élményben volt részem."

Forrás: AFP

"Relatív, hogy az ember mikor éri el a pályafutása csúcsát" - magyarázta, majd hozzátette, túl sokáig sem akar a Forma-1-ben maradni, szeretne ideális időpontot választani a visszavonulásra. "A lényeg, hogy őszinték legyünk magunkkal: ki kell mondanunk, hogy 'figyelj, haver, elérkezett az idő'. De szerintem én még nem tartok itt."

Webbert az sem aggasztja, hogy Vettel az elmúlt években jóval eredményesebbnek bizonyult nála. "Ha 20-0 arányban elvert volna az időmérőkön, akkor nyilvánvaló lenne, hogy megszólaltak a vészharangok" - mondta. "Továbbra is keményen kell hajtanom, egészen addig, amíg nem érzem azt, hogy már nem tudom a legtöbbet kihozni magamból, és romlik a teljesítményem."