Vágólapra másolva!
Miután a Forma-1 nagyura "kész röhejnek" titulálta, hogy a Ferrari kikérte az FIA véleményét Vettel előzésével kapcsolatban, az olaszok elnöke visszavágott. Szerinte Ecclestone már túl öreg a sportág irányításához.

Bernie Ecclestone múlt héten "kész röhejnek" nevezte, hogy a Ferrari kikérte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) véleményét Sebastian Vettel esetlegesen szabálytalannak vélt előzéséről, hiszen szerinte teljesen egyértelmű volt, hogy a német nem követett el kihágást. Az FIA magyarázata után a Ferrari is elfogadta a döntést, Luca di Montezemolo viszont a jelek szerint neheztel Ecclestone-ra az említett nyilatkozat miatt.

A Ferrari elnöke először azt kritizálta, hogy túl kevés tesztnap áll a csapatok rendelkezésére, "így a fiatal versenyzőknek nincs lehetőségük a fejlődésre". Ezután nyíltan Ecclestone ellen fordult. "Valaki a 'kész röhej' kifejezést használta a közelmúltban, de szerintem inkább ez röhejes" - utalt a tesztelést korlátozó szabályra.

"Igen, az Ecclestone által használt kifejezésre gondolok. Az apám mindig azt tanította nekem, hogy az időseket tisztelni kell - különösen, ha elérik azt az állapotot, amikor már nem tudják irányítani a szavaikat. Többet inkább nem is mondanék" - nyilatkozta Valenciában, a Ferrari évadzáró ünnepségén. "Az idős kor sokszor nem egyeztethető össze bizonyos pozíciókkal és felelősségekkel" - utalt arra, hogy a 82 éves Ecclestone talán túl öreg a Forma-1 irányításához.

Montezemolo hozzátette, a Ferrari teljes mértékben elfogadta az FIA döntését, és már nem foglalkoznak Vettel előzésével. "Gratulálok Sebastian Vettelnek és a Red Bullnak, hiszen ők nyertek" - mondta. "Remélem, jövőre mi fogadhatjuk a gratulációkat."

"Ami a sárga zászlós ügyet illeti, a legegyszerűbb és leglogikusabb megoldást választottuk: megkértük a szövetséget, hogy vizsgálják meg az ügyet. Ugyanakkor tisztáztuk, hogy a döntésüket mindenképpen elfogadjuk, és így is tettünk."