Vágólapra másolva!
Azt mondja, a műszaki hiba ellenére is sikerült rendesen felkészülnie az USA Nagydíj hátralevő részére. Délelőtt Webber autójából, délután az övéből szivárgott a hűtővíz.

A vadonatúj austini versenypályán több műszaki hiba is sújtotta a Red Bull autóit: az első edzésen Mar Webber RB8-asából, a másodikon Sebastian Vetteléből szivárgott a hűtővíz. Ennek ellenére a délutáni tréningen ők ketten végeztek az élen, és Vettel úgy gondolja, a mintegy félórás kényszerszünet sem ártott nagyon a felkészülésének.

"Délután akadt egy kisebb problémánk, ezért nem köröztünk annyit, mint amennyit akartunk, de megtettünk két jó etapot, ami hasznos lesz holnapra és vasárnapra" - nyilatkozta. "Jó, hogy az élen végzők között vagyunk, most pedig igyekszünk csiszolni az autón, hogy elintézzük, hogy itt is maradunk."

Vettel délelőtti, 1:38.125-ös köre egész nap megdönthetetlennek bizonyult a többiek számára, később ezt faragta le 1:37.718-ra. Csapattársa több mint hét tizedmásodperccel kapott ki tőle. "Eleinte nagyon csúszós volt az aszfalt, ami minden bizonnyal mindannyiunk számára bosszantó volt, de végül egész jól felgumizódott a pálya, és elkaptuk a fonalat. Ahogy az új helyszíneken lenni szokott, ki kellett találnunk, hogy mire fordítsunk több időt, és mire kevesebbet. A pályán szinte minden van, szóval ez jó" - értékelt Webber.

A McLarent vezető Jenson Button azt mondta, hogy szerinte Vettelnek nem lesz másodperces nagyságrendű előnye az időmérőn.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!