Vágólapra másolva!
Vettel és Webber az első két szabadedzésen 2-3. lett Brazíliában, de ugyanúgy panaszkodnak a hőség miatt csúszós aszfaltra, mint mindenki más.

Mivel vasárnap várhatóan végig esni fog az eső, a Brazil Nagydíj első edzésnapján teljesített hosszú etapok alapján nem lehet megjósolni a versenyen várható erőviszonyokat, de annyi már egyértelműnek tűnik, hogy Sebastian Vettelre komoly kihívás vár, ha győzelemmel akarja megszerezni zsinórban harmadik világbajnoki címét.

Vettel és csapattársa, Mark Webber a pénteki szabadedzéseken mindkét alkalommal a 2-3. helyet szerezték meg, bizonyítva ugyan a Red Bull erejét, ám a McLaren-es Lewis Hamiltontól végig lemaradva. Sőt legfőbb riválisa, Fernando Alonso is csak 3 tizeddel volt lassabb Vettelnél, holott a legjobb időeredményét egy négy körrel hosszabb etap során érte el.

A német mindazonáltal úgy érezte, a Red Bull sínen van. "Elég meleg volt az idő, ami a pályaviszonyokat nem könnyítette meg, úgyhogy mindenki ugyanazokkal a problémákkal küszködött: kínlódott a tapadással a kigyorsításoknál, a stabilitással stb." - utalt az 50 fokos aszfaltra. "Eddig elégedettek lehetünk, csak meg kell oldanunk a házi feladatunkat. Először túl kell esnünk a holnap reggelen, aztán majd meglátjuk."

Forrás: Red Bull

Webber azt mondta, szerinte "mindenki meglepődött" a tapadás hiányán, de egyetértett csapattársával abban, hogy a Red Bull a körülményekhez képest jól boldogult.

"Átverekedtük magunkat rengeteg feladaton, és egy kicsit 2013-ra is készültünk, ez hasznos volt" - mondta. "A mai volt az utolsó lehetőség a tesztelésre az újév előtt, úgyhogy igyekeztünk mindent kihozni ebből a napsütéses brazíliai napból, mert legközelebb februárban, a hűvös Jerezben lépünk pályára."

Vettelnek elég lesz az első négy között végeznie Interlagosban ahhoz, hogy Alonso eredményétől függetlenül világbajnok legyen.