Vágólapra másolva!
Szerinte az abu-dzabi rajtbalesetért nem szabad a korábban sokat kritizált franciát hibáztatni.

Nico Rosberg megvédte Romain Grosjeant az Abu-dzabi Nagydíj rajtjánál történt ütközésért, amely miatt mindketten kénytelenek voltak kiállni a bokszba az első kör végén. Grosjean korábban rengeteg kritikát kapott a sok rajtbaleset miatt, de Rosberg szerint ebben a konkrét esetben nem követett el semmilyen hibát, csak a látszat szól ellene.

"Nem hibáztathatom, ahogy magamat sem" - mondta a videóblogjában. "Szerintem egyszerű versenybaleset történt. Túl sokan voltunk túl kicsi helyen."

Végül mindketten ütközésben estek ki, de csak később: Grosjean belekeveredett Paul di Resta és Sergio Pérez kakaskodásába, míg Rosberg a hidraulikai hiba miatt hirtelen megtorpanó Narain Karthikeyanba rohant bele hátulról. A Mercedes gellert kapott a HRT-n, és egy pillanatra felrepült.

"Ez elég ijesztő volt, mert csak a kék eget láttam" - ismerte el Rosberg. "Végül azonban szerencsés voltam, hiszen nem lett nagy baleset a dologból."

Bár a Mercedes zsinórban negyedszer távozott pont nélkül egy versenyről, miután Michael Schumacher az Abu-dzabi Nagydíj vége felé defektet kapott, Rosberg nem érzi katasztrofálisnak a csapat helyzetét.

"A tempónk egy szakaszban elég jó volt, kifejezetten gyorsak voltunk. Úgy tűnik, a gyorsaság terén előreléptünk" - mondta. "A hétvége fénypontja számomra az időmérő volt. A 8. rajthely kifejezetten jó, mert ez számunkra határozottan előrelépés, hiszen csak egy tizeddel maradtunk le a Ferraritól, és 6 tizeddel a Red Bulltól."