Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy a McLarent pont a legutóbbi néhány futamon sújtották technikai problémák. Szerinte az autójuk megbízhatóbb, mint az elmúlt években.

A McLaren és Lewis Hamilton annak ellenére szállt ki idejekorán a világbajnoki küzdelemből, hogy az idény jelentős részében az ő autójuk bizonyult a leggyorsabbnak. Az év második felében azonban sorozatos technikai hibák akadályozták őket: Hamilton Szingapúrban és Abu-dzabiban is az élről állt ki a váltó, illetve az üzemanyagpumpa meghibásodása miatt, Koreában és Japánban pedig a felfüggesztéssel gyűjt meg a baja. Az Olasz Nagydíjon Jenson Button a második helyről esett ki váltóhiba miatt.

Az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe ennek ellenére tagadja, hogy a McLaren egy szisztematikus hiba áldozata lenne: szerinte egyszerűen csak a véletlenen múlt, hogy pont a legutóbbi néhány versenyen jelentkeztek a problémák. "Egyszerűen így alakult" - nyilatkozta az Autosportnak. "Figyelembe véve, hogy összesen hány kört tettünk meg az autóval, és hány olyan hibával találkoztunk, amely véget vetett, vagy véget vetett volna a versenyünknek, azt kell mondanom, hogy ez a legmegbízhatóbb autónk, mióta számon tartom ezt."

"Ez persze nem így tűnik, mert a problémák nagy része a legutóbbi versenyeken történt, például akkor, amikor az élen álltunk" - magyarázta Lowe, majd hozzátette: a különböző meghibásodásoknak nincs közük egymáshoz, így nem arról van szó, hogy egy konkrét hibát kell kijavítaniuk.

"Az autó általános megbízhatóságáról van szó, amelyen folyamatosan javítanunk kell. Javítottunk is rajta - idén jobban állunk, mint tavaly és tavalyelőtt, annak ellenére, hogy nem így tűnik. Arra kell törekednünk, hogy egyre jobbak legyünk."

Lowe hozzátette, a McLaren még mindig nem tudja, miért romlott el Hamilton üzemanyagpumpája Abu-dzabiban. "Már tíz éve ilyen pumpát használunk, nem változtattunk a tervezésén, ezért rendkívül csalódottak vagyunk a hiba miatt" - mondta. "Még mindig vizsgáljuk az esetet, hiszen továbbra sem tudjuk pontosan, hogy mi történt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!