Vágólapra másolva!
A Ferrari brazil versenyzőjéből előtörtek az érzelmek Interlagosban, elsősorban a korábbi bírálatokra és nehézségekre gondolva tört ki könnyekben.

Erősen kérdéses volt, hogy Felipe Massa maradhat-e jövőre a Ferrarinál, mert csakúgy, mint az előző két évben, sokáig idén sem mutatott olyan erős formát, mint csapattársa. Bár sokan követelték a leváltását, s ahogy később kiderült, a Ferrari több versenyzővel is tárgyalt, végül mégis őt szerződtette le a következő szezonra.

Sokat segített magának azzal, hogy a nyári szünet óta javított a teljesítményén: csak hárman szereztek több pontot nála ebben az időszakban - név szerint Sebastian Vettel, Alonso és Jenson Button -, a dobogóra pedig kétszer is felállhatott. A második alkalom ráadásul pont szülőföldjén, Brazíliában volt, ahol elpityeredett a díjátadó ceremónián.

"Először is, a dobogóra állhattam, ami önmagában is nagyszerű érzés" - fejtette ki érzelmeit Massa a brazil SporTV egyik műsorában. "De amint megláttam a nevemet skandálókat, a feleségemet, a családomat, a barátaimat, a csapat tagjait...Elkezdtem sírni."

"Inkább a nehézségek, semmint az öröm miatt sírtam" - tette hozzá. "Sok pofont kaptam korábban, és néhány pillanatig mérlegeltem, hogy 'akarom én ezt csinálni?' Teljesen elkalandoztak a gondolataim. A dobogó mögött a szokásosan viselkedtem, gratuláltam Vettelnek és élveztem a pillanatot."

A brazil nem először élt át hasonlót: 2008-ban is meghatódott, amikor az őt éltető honfitársai előtt aratott győzelmet, ám végül mégsem ő lett a bajnok. Az volt az utolsó alkalom, hogy felállhatott a dobogóra hazai közönsége előtt.