Vágólapra másolva!
Szerinte a McLarennek egyszerűen kedvez az abu-dzabi pálya, hiszen az autót nem fejlesztették jelentősen az előző verseny óta. Button értetlenül áll saját lassúsága előtt.

Abu-Dzabiban a McLarennek sikerült megtörnie a Red Bull uralmát, a Szingapúri Nagydíj óta először ismét Lewis Hamilton indulhat a pole pozícióból. A brit ráadásul meggyőző fölénnyel végzett az élen, több mint 3 tizeddel utasította maga mögé Mark Webbert. Bár a McLaren az egész hétvégén versenyképesnek tűnt - Hamilton két szabadedzést is fölényesen megnyert -, meglepetésként érte őket, hogy ilyen könnyen szerezték meg az első rajthelyet.

"Nem tudom, miért működött ilyen jól az autóm ezen a hétvégén, sokat nem javítottunk rajta. Talán csak arról van szó, hogy kedvez nekünk a pálya" - nyilatkozta a boldog Hamilton az időmérő után. "Persze kisebb módosításokat mindig végzünk, de ezek nem sokat számítanak. Ennek ellenére a hétvége kezdetétől nagyszerűnek éreztem az autómat."

Hamilton elárulta, még a biztató szabadedzések után sem gondolták, hogy gyorsabbak lesznek a Red Bullnál, hiszen a lágy gumikkal a pénteken is meggyűlt a bajuk. "A Red Bull lassabb volt, mint amire számítottunk, mi pedig gyorsabbak" - jelentette ki. "Azt hittem, hogy ők rendkívül gyorsak lesznek, ezért nem hittem volna, hogy ennyivel előttük végzünk. Úgy gondoltam, hogy maximum ugyanolyan gyorsak, vagy kicsit lassabbak lehetünk, mint ők."

Forrás: McLaren

"Ennek ellenére reálisan tekintek a helyzetre" - tette hozzá az idei hatodik pole-ját megszerző Hamilton, aki mindenképpen szeretne még versenyt nyerni a McLarennel. "A versenyt holnap futjuk, és biztosan nem lesz könnyű. Remélem, a futamon is felvehetjük a versenyt a Red Bullokkal."

A szabadedzéseken Jenson Button is gyorsnak bizonyult a másik McLarennel, az időmérőn azonban nem tudott összerakni egy jó kört, így csak a 6. lett, több mint 6 tizedes lemaradással. "Egész hétvégén viszonylag elégedett voltam az autóval, de az időmérőn valamiért nem sikerült jó tempót futnom - nem tudjuk, miért. Ha tudnánk, akkor megoldottuk volna a problémát" - mondta a brit, majd elárulta, "elég sok" gondja volt az autójával. "Kanyarodáskor alulkormányzott, és a tapadása is gyenge. Az első és a hátsó kerekek is blokkoltak a féktávokon. Elég sok baj volt vele."

Button ennek ellenére nem hajlandó lemondani arról, hogy holnap több helyet is javíthat. "A hatodik rajthelyről nehezebb lesz a verseny, de itt két DRS-zóna van, ami remélhetőleg elősegíti az előzést. A versenytempónk is jónak tűnt egész hétvégén, tehát továbbra is optimista vagyok" - bizakodott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!