Vágólapra másolva!
Szerinte egyszerű versenybaleset történt, amikor az első helyért küzdve összeütközött Hamiltonnal a Brazil Nagydíjon. Később azért elnézést kért tőle.

Nico Hülkenberget áthajtásos büntetéssel sújtották, mert az idényzáró Brazil Nagydíj 55. körében kilökte Lewis Hamiltont egy előzési kísérlet közben, pedig szerinte egyszerű versenybaleset történt.

Hülkenberg csak 6 körrel korábban vesztette el a vezetést egy megcsúszás miatt, ám nem maradt le a McLarentől, és egy lekörözés közben támadást is indított ellene a célegyenes végi balosban. "Egymással harcoltunk, de az 1-es kanyarban ott volt előttünk Timo (Glock) és Heikki (Kovalainen) is" - mondta.

"Szerintem Lewisnak nem volt hová mennie Heikki mögött, ezért kicsit dühös lett. Én rászántam magam, hogy az 1-es kanyarban megtámadom, és a pálya vizesebb oldalán haladtam, ahol kicsit megúszott az autóm fara, amitől sajnos összekoccantunk."

"Az incidenst visszanézve úgy érzem, egyszerű versenybaleset történt. Szerintem ő is arrébb húzódhatott volna egy kicsit. Egyikünk számára sem volt örömteli, hogy így sült el a dolog."

Hamilton, aki az ütközésben kiesett, így nem tudott győzelemmel búcsúzni a McLarentől, közvetlenül a futam után mérgesen nyilatkozott Hülkenbergről, azt állítva, hogy a német elnézést sem kért tőle. Később azonban megenyhült. "Nem sokra emlékszem a Nicóval történt ütközésemből, de a verseny után odajött hozzám, ez kedves volt tőle" - mondta.


A végül az 5. helyen célba érő Hülkenberg az ütközés ellenére elégedett volt a versenyével. 30 körön át állt az élen, amivel az egész szezont tekintve is feljött a ranglista 9. helyére.

"Úgy érzem, rengeteget tanultam ezen a versenyen. Ma töltöttem az élen az első kilométereimet, és az élbolyba tartozó srácokkal harcoltam, úgyhogy pokolian jó és fordulatos futamom volt" - mondta. "Büszke vagyok az eredményünkre, és arra, ahogy vezettem. Nem volt tökéletes, de így is örülök."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!