Vágólapra másolva!
Örül, hogy a régóta nem tapasztalt hosszú vakációval lesz ideje felkészülnie a csapatváltásra, és külön tetszik neki, hogy a Mercedesnél kevesebb PR-megjelenése lesz. A McLarennél sajnálják Hamilton távozását, de bíznak benne, hogy nélküle is jó formában vágnak majd neki 2013-nak.

Lewis Hamilton ugyan papíron még nem a Mercedes alkalmazottja, mivel a szerződése csak január 1-jén lép érvénybe, de a McLaren megengedte neki, hogy már idén kapcsolatba lépjen új csapatának tagjaival. A brit versenyző így elkezdheti az ismerkedést jövőbeli kollégáival, technikai jellegű megbeszéléseken azonban egyelőre nem vehet részt.

A 2012-es bajnokságban harmadikként végző Hamilton elmondta, most csupán a lazításra készül. "Olyan hosszú vakációm lesz, amilyenben már régen nem volt részem" - idézte őt a Sky Sports. "Itt (a Mercedesnél) csak harmadannyi, negyedannyi PR-eseményen kell majd részt vennem (a McLarenhez képest). Több időm lesz rá, hogy eddzek és felkészüljek, milyen érzés lesz egy másik autóba átülni. Ez új és érdekes élmény lesz."

Hamiltont gyerekkora óta támogatta a McLaren, és korábban egyetlen Forma-1-es pilóta sem indult annyi versenyen első csapatával, mint ő. Főnöke, Martin Whitmarsh fájdalmasnak érzi a szakítást, de egyúttal hangsúlyozta, hogy a wokingiakat nem rendítheti meg.

A versenyzőről azt mondta, "kiváló ember, bármelyik csapatnak nagy értéke lenne, ezért természetesen csalódott, hogy távozik." A McLarennél szerinte adott az alap a jó folytatáshoz.

"A szezon utolsó szakaszában versenyképes volt az autónk, ugyanezt kell elérnünk a következő év elejére" - nyilatkozta arra utalva, hogy megnyerték az utolsó két versenyt, és Hamilton Abu-Dzabiban is az élről esett ki egy műszaki hiba következtében. "Az idei szezon nagy részében gyors volt az autónk, de muszáj elintéznünk, hogy megszerezzük az elérhető pontokat. Idén sok kicsúszott a markunkból, ami bosszantó volt."

Jövőre Jenson Button és Sergio Pérez lesz a McLaren két versenyzője.