Vágólapra másolva!
Hiába előzte meg őket a Red Bull a konstruktőri bajnokságban, a Ferrari az F1 legrégebbi csapataként külön bónuszpénzt kap a kereskedelmi bevételekből.

Bár a Ferrari idén az egyéni és a konstruktőri világbajnokságban is kikapott a Red Bulltól, halvány vigaszt jelenthet számukra, hogy az év végén ők zsebelhetik be a legnagyobb pénzdíjat a csapatok közül. A Forma-1 kereskedelmei bevételeinek egy részét minden szezon után szétosztják a csapatok között, elsősorban a konstruktőri bajnokság eredménye alapján. A Ferrari azonban az F1 legrégebbi és legeredményesebb csapataként további bónuszban részesül, minden évben megkapják a bevételek 2,5 százalékát.

A hírek szerint a Red Bull idén 54,3 millió fontos jutalmat kap, így simán ki tudja fizetni az alkalmazottainak a fejenként körülbelül 10 ezer font bónuszt tud fizetni. A Ferrari az extra 2,5 százalékkal együtt körülbelül 65,5 millió fonttal számolhat, ebből arra lehet következtetni, hogy a bajnokság győztesének egyébként mintegy 3,7 millió fonttal jár több a második helyezettnél.

Egyébként tavaly is a Ferrari kapta a legnagyobb részt a bevételekből, annak ellenére, hogy 2011-ben a Red Bull mellett még a McLaren is legyőzte őket a konstruktőri bajnokságban.