Élő:
Vágólapra másolva!
A világbajnok istálló bízik benne, hogy a megváltoztatott tankfeltöltési procedúra és az ezzel kapcsolatos eszközök alapos ellenőrzése révén nem fordul elő velük többet az a baki, amely miatt Abu-Dzabiban Sebastian Vettelt a rajtrács végére száműzték az időmérő után.

Sebastian Vettelt azért zárták ki Abu-Dzabiban az időmérő edzéséről, mert a kvalifikáció után nem maradt elég üzemanyag az autójában. A Red Bullból akkor csak 850 ml-t litert lehetett úgy kinyerni, hogy ne kelljen hozzá lebontani karosszériaelemeket, holott az előírások szerint a tankban minimum egy liter benzinnek kellett volna maradnia mintavételi célból.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke csütörtökön megerősítette, hogy valószínűleg az üzemanyag-töltő berendezés hibás kalibrációja okozhatta a súlyos bakit, ezért került kevesebb benzin az egyik RB8-asba, mint a csapat hitte. Horner állítja, azóta az istálló és a motorszállítója, a Renault is keményen dolgozott, hogy a két héttel ezelőtti eset ne ismétlődhessen meg.

"Úgy tűnik, a hiányzó 150 ml nem volt az autóban" - nyilatkozta Horner. "Ezért a Renault-val közösen lefolytattunk egy vizsgálatot a módszereinkkel kapcsolatban, ebből tanultunk, és tovább is léptünk. Rengeteg ellenőrzést futtattunk le, hogy ilyen eset többé ne ismétlődhessen meg."