Vágólapra másolva!
A Red Bull kétszeres világbajnoka mindkét pénteki szabadedzést megnyerte a folyamatosan tisztuló, de kezdetben még nagyon poros indiai pályán. Véleménye szerint holnap még változhat a tapadás és az erősorrend is. Csapattársa, Mark Webber egyszer elfékezte magát, egyébként elégedett volt az első két edzéssel.

Sebastian Vettel mindkét pénteki szabadedzést megnyerte a Buddh International Circuiten, délelőtt Jenson Buttont előzte meg három, délután pedig Mark Webbert egy tizeddel. A német versenyző még soha nem nyert négy versenyt zsinórban, de a mai teljesítménye alapján erre jó esélye lehet vasárnap.

"A péntekek mindig nehezek, mert olyan sok részlet változik. Elég sokat javult a pálya, kezdetben poros volt, aztán körről körre egyre jobb lett, ezért nem lennék meglepve, ha holnap más lenne a sorrend" - nyilatkozta.

"A végén már elég nagy volt a tapadás, és egyre nőtt. Meglepődtem a hosszú etapoknál, a köridők akkor is folyamatosan javultak. Nem volt komoly problémánk, tudtunk tesztelni pár új dolgot. Volt már rosszabb péntekünk is, ezért elégedett vagyok. Tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk egy kicsit holnapig."

Amikor azt kérdezték tőle, hogy esélyesnek tartja-e magát egy újabb pole pozícióra, így felelt: "Nem tudom. Csak azt tudom, hogy nem köztem és Webber között fog eldőlni. Többen is esélyesek vagyunk rá."

Forrás: Red Bull

Mark Webber, aki csütörtökön kijelentette, hogy nem engedné el maga mellett Vettelt a versenyen, délután csak bő egy tizeddel maradt el csapattársa legjobb idejétől. "Igazán jól ment ma. Egyszer blokkoltak a kerekeim az 1-es kanyarban, enélkül meglettem volna, de ez még nem a világ vége" - mondta. "A fontos részletekkel foglalkoztunk, elsősorban a lágy gumik viselkedésének megértésével a rövid és a hosszú etapokon. Megnézzük, hol javíthatnánk még az autón, mert fejlődni mindig lehet. A csapat hihetetlenül motivált, és a versenyzők nem kevésbé."