Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok a bizonytalan jövője ellenére azt állítja, ugyanolyan motiváltan utazik Japánba, mint a korábbi versenyekre. Szereti a pályát, de nem lesz könnyű dolga a Szingapúrban kapott tíz helyes rajtbüntetése miatt.

A Mercedes pénteken jelentette be, hogy Michael Schumacher helyére Lewis Hamiltont szerződtették a következő három szezonra. A hétszeres világbajnok így jelenleg versenyzői ülés nélkül maradt 2013-ra, valószínűleg vagy a visszavonulás, vagy a Sauber ülése közül választhat. Arra, hogy a szintén szabad helyekkel rendelkező Ferrari vagy a Williams leszerződtesse, kicsi az esély. Schumacher még nem fedte fel a terveit a 2013-as évre vonatkozóan, de azt elárulta, hogy örömmel utazik Japánba, mert Szuzuka különleges pálya számára.

"A motivációm teljesen ép a múlt heti hírek után is, különösen azért, mert Szuzuka a szezon egyik fénypontja számomra" - nyilatkozta a 43 éves versenyző. "Élvezem ezt a pályát. Vannak olyan szektorok benne, amelyek akkora kihívást jelentenek egy versenyzőnek, mint amit szinte egyik másik pálya sem ad meg. Logikus, hogy jó lenne elérni valami jó eredményt is, bár az esélyeimet nagyon behatárolja a rajtbüntetésem. De ezeket a dolgokat mindig úgy vettem, mint egy kihívást."

Schumacherhez érthető, hogy közel áll a japán pálya, hiszen 2000-ben itt szerezte meg első ferraris világbajnoki címét, ami előtt 21 éven keresztül nem nyert egyéni vb-t az olasz istálló.