Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatig tartott tőle, hogy hirtelen szétkopnak az autóján a Pirellik. A Red Bull az év első kettős győzelme után megállíthatatlannak tűnik.

Sebastian Vettel idei negyedik, összesen huszonötödik győzelme, amellyel az örökranglistán utolérte Jim Clarkot és Niki Laudát, látszólag egy pillanatra sem forgott veszélyben, pedig a gumik miatt egy pillanatra sem érezhette teljesen nyugodtnak magát.

"A gumik ma mindenki számára neccesen viselkedtek. Nem lehetett túl keményen nyomni velük a gázt, és a pilótafülkéből a jobbelső kerekem nem is tűnt túl boldognak" - ismerte el, Mark Webber szavait visszhangozva, aki kijelentette, hogy a Koreai Nagydíj "a gumikról szólt." A Red Bullnál attól tartottak, hogy a Pirellik a verseny végén hirtelen veszítenek a tapadásukból, s akkor Vettel váratlanul kiszolgáltatottá válik.

Ez szerencséjükre nem történt meg, így a német sorozatban harmadszor állhatott fel a dobogó tetejére, ami idén eddig senkinek nem sikerült. "Az alapot ehhez természetesen a jó rajt teremtette meg, amelyben nem voltam biztos, mert a koszos oldalról kellett indulnom, de tűrhető volt a tapadás, és remekül jöttem el" - mesélte. "Azt hiszem, Mark kerekei kicsit kipörögtek, ezért sikerült felzárkóznom mellé. A harcunk azonban ezzel nem ért véget, mert az egyenes hosszú. Amikor felváltottam hetedikbe, hallottam Mark motorhangját, mert ott volt mellettem, de megpróbáltam a KERS segítségével védekezni. A harmadik kanyarból szerencsére jól gyorsítottam ki, ezért maradtam elöl."

Forrás: AFP

Amikor kivágott csapattársa autója mögül, Webber a légellenállás miatt úgy érezte, mintha "téglafalnak ütközött" volna. "Megpróbálkoztam egy manőverrel, de amikor kijöttem a szélárnyékából, egyforma lett a sebességünk" - mondta. "Ezt követően, a verseny első felében elég jól mentem."

"A második etapom nem volt az igazi, mert kicsit vissza kellett vennem a tempóból, hogy kíméljem a gumikat, ettől azonban még rosszabb lett a kopás. Az utolsó etapom volt a legerősebb, de addigra túl késő volt."

Webbert bosszantja, hogy idei első igazi pole pozícióját nem sikerült győzelemre váltania, és tisztában van vele, hogy 63 pontos hátrányból már legfeljebb "bizarr" körülmények között nyerhetné meg a vb-t. "Nagyszerű eredmény ez, de természetesen a dobogó tetején szerettem volna állni" - ismerte el.

Jeongami sikerének köszönhetően Vettel átvette a vezetést az összetettben, egyelőre 6 pont az előnye Fernando Alonsóhoz képest. A Red Bull az év első kettős győzelmével már 77 ponttal áll a Ferrari előtt a konstruktőri tabellán.