Vágólapra másolva!
Nem kezdte jól a szuzukai hétvégét, de kielemezte az okokat, és az időmérővel már nagyon elégedett volt. A pole pozíciót megtarthatta a sportfelügyelői vizsgálat után is.

Amióta a Forma-1-ben van, Sebastian Vettel mind a négy alkalommal elhódította a pole pozíciót Szuzukában (2007-ben és 2008-ban, pályafutásának első két évében Fudzsiban rendezték a Japán Nagydíjat). Pedig a hétvége nem indult számára problémamentesen, a szabadedzéseken ugyanis kínlódott kissé. "Nem kezdtük a legjobban a hétvégét, tegnap délelőtt nem voltam elégedett, de utána minden egyes menetünkben javult a helyzet" - nyilatkozta. "Időt vesztettem az első szektorban, aztán viszont rájöttem a hibáimra, és a mai szabadedzéstől minden működött."

"Zökkenőmentesen, majdnem tökéletesen alakult az időmérőnk, nem kívánhattunk volna többet. Rögtön az elejétől fantasztikus volt az autónk."

Forrás: Red Bull

Vettelt beidézték a sportfelügyelők egy vizsgálatra, amiért feltartotta fő bajnoki vetélytársát, Fernando Alonsót a sikánnál, de megúszta az esetet egy megrovással. Csapattársának, Mark Webbernek így be kell érnie a második rajtkockával.

"Elégedett voltam az első kísérletemmel, leszámítva a hajtűt, azonban Sebastian pár tizeddel jobb volt, nagyszerű kört rakott össze. Mindketten nagyon erősek voltunk a kvalifikáción, ami jó pozícióba hoz bennünket a versenyre. Kifizetődött a gyárban végzett kemény munka. A lényeg azonban a holnapi nap, akkor osztják a pontokat" - mondta az ausztrál, aki a Q3-ban 251 ezredmásodperccel kapott ki Vetteltől.