Vágólapra másolva!
Sebastian Vettelnek minden esélye megvan rá, hogy növelje az előnyét a világbajnoki küzdelemben, az Indiai Nagydíjon azonban nem fog Fernando Alonsóval foglalkozni. Mark Webber szoros versenyre számít.

A Red Bull számára eddig tökéletesen alakul az Indiai Nagydíj hétvégéje, amelyet az első szabadedzés óta uralnak. "Bámulatos a csapat teljesítménye - háromszor egymás után elfoglaltuk az első rajtsort, ami az eddigi legjobb eredményünk" - mondta Christian Horner csapatfőnök, miután Sebastian Vettel és Mark Webber ismét az első két helyet szerezték meg az időmérőn.

A címvédő idei ötödik pole pozícióját ünnepelhette, pedig a Q3-ban első próbálkozásra szokásával ellentétben még egy hibát is elkövetett. " Az első próbálkozásom a Q3-ban nem volt valami fényes, egy kicsit túl mohón fékeztem a 4-es kanyarban, az második etapom azonban jó sikerült, és elég volt a pole pozícióhoz" - mondta.

Az elmúlt három fordulót megnyerő németnek minden esélye megvan arra, hogy növelje előnyét a világbajnokságban, hiszen a második helyezett Fernando Alonso csak az ötödik rajtkockából indul. "Természetesen jobb, hogy mögöttem van, mintha megelőzött volna" - mondta, ennek ellenére nem fog külön figyelmet fordítani a spanyolra a vasárnapi futamon.

"Holnap a rajtra kell koncentrálnunk, és saját magunkra. Nem befolyásolhat minket, mit tesznek mások" - szögezte le.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Vettel ismét megállíthatatlan volt

A kétszeres világbajnok egyébként az időmérőnél szorosabb futamra számít, a fő rivális McLaren és Ferrari mellett a Lotus is versenyképes lehet. "A McLarenek nagyon gyorsak voltak a hosszú etapokon, a Ferrari stratégiája pedig meglepetést okozhat, úgyhogy meglátjuk, mi történik majd."

Egyetért csapattársával a pole pozícióról mindössze 44 századdal lecsúszó Mark Webber is, akinek szintén problémája akadt a Q3-ban. "Nagyon, nagyon szoros volt a küzdelem Seb és köztem, mindkettőnknek igazából csak egy köre volt a Q3-ban: Seb elkövetett egy hibát az első körében, én pedig nem tudtam kellően felkészíteni a gumikat a második etapomra, dehát megesik az ilyesmi" - fogalmazott az ausztrál.

""Remekül sikerült számunkra a mai nap. Hatalmas erőfeszítést tettünk, hogy összerakjunk egy remek autót, amivel megszerezhetjük a lehető legjobb rajtpozíciókat" - tette hozzá.