Élő:
Vágólapra másolva!
Emiatt kellett a külső ívre húzódnia a hajtűnél, de ott blokkoltak a kerekei és kipördült. Ettől függetlenül elismerte, hogy ő hibázott, és sajnálja az elúszott pontokat.

Sergio Pérez támadó stílusban vezetett a Japán Nagydíjon. Az ötödik helyről indult, de visszaesett Kimi Räikkönen mögé a rajt után, és hiába próbálkozott az előzéssel, a bokszkiállások első fordulójánál nemhogy lehagyta volna a Lotust, még Lewis Hamilton is megelőzte őt.

Pérez a 19. körben a hajtűkanyar előtt megkísérelt bevágni a McLaren elé, azonban a külső ívre szorult, és a féktávon megpördülve kiforgott a kavicságyba. "Szerintem (Hamilton) túl későn váltott ívet, így már nem maradt időm átmenni a másik oldalára" - nyilatkozta. "Ezért kívülről próbálkoztam, de a hátsó kerekeim leblokkoltak, és ettől megpördültem. Nem tehettem semmit, a kavicságyban kötöttem ki. Jó helyen álltam, a csapatnak fontos lett volna az eredmény, úgyhogy sajnálom. Az én hibám volt. Ennyi."

A Sauber másik versenyzője, Kamui Kobajasi a 3. helyen ért célba, megszerezve F1-es pályafutása első dobogós eredményét.