Vágólapra másolva!
Az FIA, Bernie Ecclestone és a csapatok képviselőinek részvételével Párizsban fognak egyeztetni a sportág vitás kérdéseiről, többek között a költségkorlátozásról és a nevezési díjakról.

Még ebben a hónapban tárgyalóasztalhoz ülnek a Forma-1-es csapatok képviselői, Bernie Ecclestone, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei, hogy rendezzék a sportág jövőjével kapcsolatos vitákat.

Ezek egy része pénzügyi jellegű, az istállók ugyanis nem támogatják egységesen a 2014-től elvileg kötelezővé váló, 2013-ban pedig még önkéntesen vállalható költségkorlátozást, melynek betartatását a csapatok többsége szeretne az FIA-ra bízni. Kifogásolt az is, hogy jövőre meg akarják emelni a nevezési díjakat: a tervek szerint félmillió euró lesz az alapdíj, plusz az előző évben megszerzett minden pont után hétezer eurót kellene befizetnie az istállóknak.

További vitás téma, hogy a Formula One Commissionben hat főre csökkentenék a csapatok képviselőinek számát, illetve a 2013-as Sportszabályzatban meg fogják határozni, hogy egy önálló konstruktőrnek az autó mely alkatrészeit kell saját magának legyártania. Ezt egyesek azért tartják aggályosnak, mert a beleegyezésük nélkül került bele a szabályzatba, és attól félnek, hogy megnyitja az utat az ügyfélautók bevezetése előtt.

A csúcstalálkozóra október 23-án, Párizsban kerül sor.