Vágólapra másolva!
A Mercedes a legutóbbi három futamon pontot sem szerzett, de Nico Rosberg bízik benne, hogy jó formában fejezik be az évet. Rengeteg fejlesztést próbálnak ki az autón.

Hiába bizonygatja rendületlenül a Mercedes, hogy még nem írták le a jó kezdet után egyre kínosabbá váló 2012-es szezont, az eredmények mást mutatnak: Nico Rosberg és Michael Schumacher a Szingapúri Nagydíj óta eltelt három futamon egyetlen pontot sem tudott szerezni. Szerencséjükre a legutóbbi két versenyhétvégét a konstruktőri bajnokságban őket üldöző Sauber is pont nélkül zárta, így egyelőre tartani tudják 5. helyüket a tabellán.

Bár Rosberg elismeri, hogy a Mercedes egy ideje elsősorban a 2013-as sikerekért dolgozik, az idei utolsó három futamon is szeretnének beleszólni az élcsapatok küzdelmébe. "Folyamatosan a következő szezonra összpontosítunk" - mondta a videóblogjában. "De továbbra is motiváltak vagyunk, és megpróbálunk néhány kiemelkedő eredményt elérni - jó formában kell befejeznünk az idei szezont."

"Ugyanakkor folyamatosan új alkatrészeket szerelünk fel az autóra" - folytatta Rosberg, akinek csapata többek között tovább kísérletezik a Lotuséhoz hasonló dupla DRS fejlesztésével. "Ezek az újítások mind a segítségükre lesznek jövőre, hiszen a szabályok nem változnak. Ami idén beválik, az jövőre is jó megoldásnak számít majd."

Noha a világbajnokságban hátrébb végeznek, mint az előző két idényben, a csapat sikeresen teljesítette a 2012-es szezonra kitűzött egyik célját: Rosberg Kínában a pole pozícióból rajtolva aratott győzelmet. A német szerint jövőre újabb előrelépésre van szükségük.

"Egyértelmű, hogy most már a következő szezonra kezdünk koncentrálni, mert 2013 nagyon fontos év lesz számunkra" - jelentette ki Rosberg, akinek jövőre várhatóan a csapaton belül is nehezebb dolga lesz, hiszen Lewis Hamiltonnal kell megbirkóznia. "Újabb előrelépést kell tennünk, ahogy ez idén is sikerült, amikor az első futamgyőzelmünket arattuk."