Vágólapra másolva!
Sikerült elérniük, hogy az F1 Commissionbe továbbra is mindegyik istálló delegálhasson tagot. Ugyanakkor lesznek szervezeti változások, új bizottság foglalkozik majd a sportág stratégiai kérdéseivel és a szabályalkotással.

Tiltakozást váltott ki a Forma-1-es csapatok részéről a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és Bernie Ecclestone azon törekvése, hogy az F1 Commission átszervezésével hat főre csökkenjen az istállók képviselőinek száma a bizottságban - ezáltal ugyanis csökkenne az érdekérvényesítő képességük. Október 23-án, jövő kedden részben ennek megvitatására ülnek tárgyalóasztalhoz az FIA illetékeseivel és Ecclestone-nal.

Az Autosport azonban úgy értesült, hogy a csapatoknak már sikerült kiharcolni a tervezet visszafújását, így továbbra is mindegyik alakulatnak lesz képviselője az F1 Commissionben.

A Forma-1 szervezeti felépítésében ugyanakkor változások történnek: felállítják az FIA és Ecclestone által támogatott bizottságot, melynek neve Steering Committee lesz, és a sportág hosszú távú stratégiai ügyeivel, valamint a szabályváltoztatási kérdésekkel foglalkozik majd. A bizottságnak 18 tagja lesz, hat-hat képviselőt delegál az FIA és a Formula One Management (FOM), a csapatok részéről pedig egy-egy főt a Ferrari, a McLaren, a Red Bull, a Lotus, a Mercedes és a Williams.

Az F1 Commission szerepe átalakul, ezentúl csak arról dönthet, hogy a Steering Committee által javasolt szabályváltoztatásokat elfogadja-e, vagy nem, mielőtt továbbküldenék őket az FIA-nek.

A szervezeti módosításokat a jövő heti csúcstalálkozón véglegesíthetik. Az ülésen vitatéma lesz még a nevezési díj drasztikus növekedése, amelyet kifogásolnak a csapatok, és az is, hogy az FIA-t felkérjék a szigorúbb költségcsökkentési programra.