Vágólapra másolva!
Megértette a gumik viselkedését, és az élbolyban ismét élvezi a küzdelmet. Kedden hosszabbíthat.

Felipe Massa, akit a szezon első felében rendszeresen kritizáltak gyenge formája miatt, az utóbbi időben látványosan összeszedte magát: az elmúlt hat versenyen mindig pontot szerzett, két negyedik és egy második helyet gyűjtve közben.

"Az igazat megvallva most már nagyon erősnek érzem magam" - jelentette ki. "Jó irányba léptem tovább, automatikusabban tudom vezetni az autót, úgyhogy sokkal elégedettebb is vagyok."

"Nagyon örülök, hogy végre minden kezd összejönni. Az a legfontosabb, hogy jobban élvezzem a versenyzést. Ha az ember nem érzi jól magát az autójában, hiába övé a legjobb munka a világon, nem ér semmit. Elégedetlenül senki nem képes jól dolgozni. A helyzet most már sokkal jobb lett."

Massa kedden Maranellóba repült, sajtóértesülések szerint azért, hogy meghosszabbítsák a szerződését. A Ferrari főnöke, Stefano Domenicali már a Koreai Nagydíj után célzott rá, hogy az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével bebiztosította a pilótaülését. A brazil azt mondja, a feltámadásában szerepet játszott, hogy az élbolyban több kedve van harcolni.

"Ha az első kanyarnál azt látom, hogy az első öt között vagyok, az teljesen más. Így sokkal könnyebb" - magyarázta. "Hátrébbról rajtolva könnyebb belekeveredni valamibe, és nem lehet kiszámítani, hogy a többiek mit csinálnak majd. Ha az autónk az időmérőn erősebb, az a futamokon is rengeteget segít. Csakhogy a versenyen jobb szokott lenni a tempónk, mint az időmérőn."

Ha bebizonyosodik, hogy Massa marad a Ferrarinál, az azt jelenti, hogy lassan kialakult a 2013-as mezőny, melynek több mint a fele nemrég még bizonytalan volt. Nico Hülkenberg, akivel állítólag szintén tárgyalt a maranellói istálló, várhatóan a Sauberhez igazol át a Force Indiától.