Vágólapra másolva!
Mivel tőle semmit sem kérdeztek, szó nélkül távozott az indiai futam utáni sajtótájékoztató végéről, később azonban elnézést kért a viselkedéséért, így büntetésre sem kell számítania.

Mark Webber érthető módon csalódott volt az Indiai Nagydíj után, hiszen míg csapattársa, Sebastian Vettel senkitől sem zavartatva megnyerte a futamot, őt KERS-problémái miatt még Fernando Alonso is megelőzte a második helyért. Az ausztrál így a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón sem volt rózsás kedvében: az interjúk végét meg sem várta, a fejét csóválva kisétált a teremből.

Webbernek állítólag abból lett elege, hogy a sajtótájékoztató második felében - amikor a teremben helyet foglaló újságírók kérdezhetik az első három helyezettet - az összes kérdést Vettelnek és Alonsónak címezték. Az utolsó kérdést a német Bild újságírója tette fel a két világbajnoknak: arra volt kíváncsi, van-e olyan dolog, amit meg szeretnének szerezni ellenfelüktől. A két rivális viccelődve válaszolt.

"Talán... Áh, most már van sapkád. Azt akartam mondani, hogy a sapkáját, pedig nincs is neki... Ezt honnan szerezted?" - fordult Vettel Alonsóhoz, aki nem sokkal korábban még fedetlen fővel ült mellette. "Odaadhatnám neked, de... Nem igazán értettem a..." - válaszolta kissé zavartan a spanyol, majd Vettel közbevágott, és egy határozott kijelentéssel zárta le a témát: "Azt hiszem, mindketten elégedettek vagyunk azzal, amink van."

Webber meg sem hallgatta a két ellenfele között zajló párbeszédet, a kérdés után felállt, és elhagyta a szobát. A sajtófőnök, Matteo Bonciani később elárulta, hogy az ausztrál elnézést kért az eset miatt. "Azt mondta, nem kellett volna így tennie. Talán nem tetszettek neki a teremben elhangzó kérdések" - mondta az SID hírügynökségnek. "Bocsánatot kért, amit én el is fogadtam."

Bár a szabályok értelmében Webbert a protokoll megsértése címén meg is büntethették volna az esetért, Bonciani szerint nem kell túl sokat foglalkozni az üggyel. "Egy ilyen feszült pillanatban bárkivel előfordulhat, hogy nem megfelelően reagál" - nyilatkozta. "Általában nincsenek hasonló problémák."

Webbert a Red Bull tanácsadójaként dolgozó Helmut Marko is a védelmébe vette. "Mark egy korai járattal repült el a helyszínről, és már késésben volt" - mondta a Bildnek. "Azért állt fel, mert az utolsó kérdés nem neki szólt."