Vágólapra másolva!
Saját feladatkörét úgy jellemezte a Mercedesnél, hogy kapocs lesz a vállalat és a versenycsapat központja között. Neki kell elintéznie, hogy a megfelelő emberek a megfelelő pozícióba kerüljenek.

Nagy változások lesznek jövőre a Forma-1-be 2010-ben visszatérő Mercedesnél: a hétszeres világbajnok Michael Schumachert lecserélik a McLarentől érkező Lewis Hamiltonra, a csapat menedzsmentjéhez pedig csatlakozik a háromszoros F1-es bajnok Niki Lauda.

Bár a Mercedes nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan milyen szerepet szánnak neki, az osztrák nagyvonalakban ismertette a feladatkörét. "Nem vagyok mérnök, ezért arra fogok figyelni, hogy a megfelelő emberek a megfelelő feladatokat kapják meg, valamint megpróbálom kideríteni, hogy ez miért nem működött idén" - nyilatkozta az Österreich újságnak. "Biztosan nem fogok ártani. Közösen kell biztosítanunk, hogy a Mercedes versenyképes legyen a következő szezonban."

A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak hozzátette, hogy "egyfajta kapocs lesz az Egyesült Királyságban található csapatbázis és a vállalat németországi főhadiszállása között." Sokan attól tartottak, a Mercedes istállón belüli hierarchiájában gondot okozhat, hogy több rangos mérnököt leigazoltak az idei évre, azonban Ross Brawn csapatfőnök 2012 tavaszán kijelentette, ebből nem származott bonyodalom.

Lauda közben riporteri minőségben marad a német RTL televíziónál is. A háromszoros világbajnok korábban a Jaguar csapatmenedzsereként dolgozott Forma-1-es csapatnál, de 2001 és 2002 között nem sok sikert ért el.