Vágólapra másolva!
Ha jól sikerült a rajtja, akkor Lewis Hamilton a győzelemre is esélyesnek gondolja magát, mivel a McLaren versenytempója nem rosszabb a Red Bullénál. Hamilton arra is épít, hogy kevesebb a vesztenivalója, mint az élről induló, a világbajnoki pontversenyben éllovas Sebastian Vettelnek.

A McLaren kisajátította magának az Indiai Nagydíj rajtrácsának második sorát, a harmadik helyezett Lewis Hamilton 0,261, a negyedik Jenson Button 0,376 másodperccel maradt el az első helyet megszerző Sebastian Vettel köridejétől. Péntek este jelentős változtatásokat hajtottak végre a McLaren garázsában a beállításokon, ami, úgy tűnik, bevált, mivel szombatra könnyebben vezethetővé váltak az autóik.

Hamilton abban bízik, hogy a legutóbbi három, műszaki hibát hozó futam (Szingapúrban váltóprobléma, Japánban és Koreában futóműhiba sújtotta) után végre problémamentes versenye lesz. "Nagyon elégedett vagyok, hogy a holnapi versenyt a második sorból kezdhetem. Ez az egyik legjobb pálya azok közül, amelyeken versenyzünk. Komolyan gondolom, a harmadik hely megadja a lehetőséget arra, hogy holnap a győzelemért harcolhassunk" - nyilatkozta Hamilton. "Ha tökéletes is lett volna a kvalifikációs köröm, szerintem akkor is csak egy tizedet találhattam volna még."

A 2008-as világbajnok szeretné megnehezíteni Vettel dolgát már az első kanyarban, mivel tudja, hogy a német nem kockáztathat feleslegesen."Úgy érzem, a rajtnál sokkal kevesebb veszítenivalóm lesz, mint az előlem induló Sebastian Vettelnek, ezért biztosan nyomni fogom a gázt. Seb jobban aggódhat, mint én, ha meg tudom előzni a két Red Bullt, akkor örömmel szereznék egy győzelmet a Vodafone McLaren Mercedesnek. Megvan a versenytempónk ahhoz, hogy a Red Bullokkal maradjunk, ezért, ahogy mondtam, a győzelem lehetséges."

"A Ferrariknak mindent egybevetve kicsit jobb a versenytempója, de nem tudjuk, hogy mennyi üzemanyag volt bennük. Nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy ezek elé a srácok elé (a Red Bullok) kerüljünk, de a versenyben megizzaszthatjuk őket" - tette hozzá.

Forrás: AFP

Hamilton csapattársa, Jenson Button küszködött a gumik felmelegítésével, ezért az átlagostól eltérő taktikával ment az időmérőn. "Kicsit küszködtünk azzal, hogy a lágy gumikat munkára bírjuk, különösen az első körben. Ezért más stratégiát választottunk, mint a legtöbben, három körös etapot teljesítettünk. Tény, hogy ez igazán kifizetődött nekem a Q2-ben, de utána az autómnak nem igazán volt meg a helyes balansza a Q3-ban: kicsit alulkormányzottabb lett, amikor a pálya jobban felgumizódott, mint vártuk."

A 2009-es világbajnok nem csak az autójával, hanem magával sem volt maradéktalanul elégedett. "Ami a teljesítményemet illeti, a Q2-es köröm jobban sikerült, mint a Q3-as. Mindent egybevetve csapatként viszonylag elégedettnek kell lennünk azzal, amit ma elértünk, nem vagyunk messze a Red Bulloktól, és a Ferrarik mögöttünk vannak. Ennek eredményeképp nagyon izgatott vagyok a holnapi verseny miatt. A rajtjaink jól szoktak sikerülni, meglátjuk, mire megyünk a második sorból"- tette hozzá bizakodva.