Vágólapra másolva!
Sikerült kiharcolniuk, hogy a 2007-es kémbotrány miatt kapott 32 millió fontos bírságot elszámolhassák.

A McLarennek sikerült elérnie, hogy a 32 millió brit fontos pénzbírságot, amit még 2007-ben szabtak ki a csapatra a hírhedt kémbotrány miatt, leírhassa az adójából.

A McLarent eredetileg 100 millió dollárra büntették, mert bebizonyosodott, hogy technikai igazgatója, Mike Coughlan elfogadott és lemásolt egy 700 oldalas dokumentumot, amely a Ferraritól származott, és bizalmas információkat tartalmazott a csapat működéséről. Coughlan régi barátjától, a maranellói veteránnak számító Nigel Stepney-től kapta az anyagot, és úgy bukott le, hogy a feleségével egy wokingi nyomtatószalonban készíttetett másolatot róla.

A befizetendő büntetés végül 32 313 341 fontra csökkent, a McLaren ugyanis levonhatta belőle azt az összeget, amit a konstruktőri világbajnokságból való kizárásával a pénzdíjak terén elvesztett. A csapat jogászai ezután azzal a kéréshez folyamodtak a királyi vám- és adóhivatalhoz, a HMRC-hez, hogy a befizetett bírságot leírhassák a céges adóból.

Bár ezt eredetileg elutasították azon az alapon, hogy a McLaren a Ferrari szellemi tulajdonával való visszaélésért kapta a bírságot, tehát az nem kapcsolódott a fő tevékenységi köréhez, a fellebbviteli bíróság elnöke, Charles Hellier végül mégis úgy döntött, levonható az adóból. Szerinte ugyanis a büntetés a cég szerződéses kötelezettségeivel függött össze, mivel az FIA Nemzetközi Sportkódexének megsértéséért szabták ki.

Kiderült az is, hogy a 2007-es naptári évben a McLaren 127 millió brit fontos forgalom mellett 35 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, jórészt a bírság következtében. 2008-ban viszont 5, 2009-ben pedig már 50 millió fontos profittal zárta az évet.