Vágólapra másolva!
A csapattól tavaly elbocsátott brazil veterán szerint sokkal több pontja lenne az idén jó autót építő istállónak, ha rutinosabb versenyzői lennének.

A Williams idén nyolc év után tudott újra győzni, Pastor Maldonado a Spanyol Nagydíjon diadalmaskodott. Csakhogy a rengeteg balesetbe keveredő venezuelai azóta egyetlen pontot sem szerzett, és csapattársa, Bruno Senna is csak 10 pontot kapart össze a Frank Williams 70. születésnapja és a bokszutcai tűz miatt is emlékezetes futam óta. A Williams így 54 pontjával csak a 9. helyen áll a konstruktőrök világbajnokságában, még a Force India is 21 ponttal előzi meg őket.

A Grove-ból tavaly elbocsátott, és azóta az Indycarban versenyző Rubens Barrichello szerint az istálló problémáinak a hátterében az áll, hogy mindkét pilótájuk rutintalan. A 40 éves brazil a Jovem Pan brazil rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy szerinte egyik pilóta sem hozta ki a maximumot a rendelkezésre álló lehetőségekből az idén.

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte ő milyen eredményeket ért volna el az idén, így felelt: "Ilyen gondolatok nem létezhetnek, mert nem én vezetem az autót, ezért nem tudom megtippelni, hogy mit lehetett volna elérni velem. De az az igazság, hogy az autó nagyon versenyképesnek bizonyult. Nagyon jó munkát végeztek azzal, hogy az autót több hellyel előrébb vitték a rajtrácson (tavalyhoz képest). Kár érte, mert hiszek abban, hogy legalább kétszer ennyi pontjuk lehetne, mint amennyijük most van."

"Ez természetesen a tapasztalatlan versenyzők miatt történhetett így, akik bár gyorsak, de nem tudják, hogy miként lehetne megragadni azokat az esélyeket, amiket a rendelkezésükre álló felszerelés biztosít számukra" - fejezte be Barrichello.