Vágólapra másolva!
A verseny szervezői elismerték, nem biztos, hogy meg tudnak egyezni Bernie Ecclestone-nal az új szerződésről. A rendezési díjról vitáznak.

A Szingapúri Nagydíj 2008 óta része a Forma-1-es versenynaptárnak, a pálya ötéves szerződése azonban idén lejár, és a jelek szerint korántsem biztos, hogy jövőre is vendégül láthatják a mezőnyt. A verseny szervezői hosszú hónapok óta tárgyalnak Bernie Ecclestone-nal egy új, szintén öt évre szóló szerződésről, egyelőre azonban nem sikerült megegyezniük vele, mert nem tudnák kifizetni a megemelkedett jogdíjakat.

Ecclestone az új szerződések aláírásakor hagyományosan több pénzt kér a szervezőktől, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben számos pálya küzd anyagi problémákkal, így Szingapúrban is csak csökkentett jogdíjak mellett látnak esélyt a folytatásra. Bár Ecclestone hónapokkal ezelőtt kijelentette, hogy sikerült megegyezésre jutniuk, a szingapúri szervezők ezt tagadták: egy közleményben tudatták, hogy az Ecclestone által kínált feltételek mellett nem tudják aláírni a szerződést.

A tárgyalások a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén is folytatódnak, s bár konkrét információkat egyik fél sem árult el a jelenlegi helyzetről, a szervezők által kiadott közlemény megerősíti a futam körüli kételyeket. "Folytatódnak a tárgyalások a megállapodás esetleges meghosszabbításáról, a végleges döntést pedig azonnal bejelentjük, amint véget értek a megbeszélések" - írták.

A 2013-as versenynaptár tervezetét ma hozták nyilvánosságra, ebben megcsillagozva szerepel a Szingapúri Nagydíj, utalva arra, hogy a tárgyalások még nem zárultak le. Elképzelhető azonban, hogy a következő két évben akkor is sor kerül a versenyre, ha hosszabb távra nem sikerül megállapodnást kötni: a jelenlegi szerződésben állítólag van egy olyan záradék, amely lehetővé teszi, hogy 2014-ig megrendezzék a futamot. Ecclestone várhatóan szombaton tesz bejelentést a nagydíj jövőjéről.