Vágólapra másolva!
A német szerint egyelőre nem sok derült ki az erőviszonyokról, de a Red Bull jól működött a Szingapúri Nagydíj pénteki edzésein. Webber arra számít, hogy a McLarennel és a Ferrarival csatázhatnak.

A Red Bull az előző futamokon nem tudott beleszólni a pole pozícióért zajló küzdelembe, a Szingapúri Nagydíj pénteki napján azonban úgy tűnt, magukra találtak. Sebastian Vettel mindkét szabadedzésen megfutotta a leggyorsabb kört, az éjszakai gyakorláson ráadásul kényelmes, 3 tizedes előnnyel végzett Jenson Button előtt. Ennek ellenére nem szeretne túlzott következtetéseket levonni az eredményekből.

"Összességében elégedettek lehetünk a mai nappal, de várjuk meg a holnapot - még csak péntek van, így az eredmények nem túl mérvadóak, ráadásul néhány versenyzőnek a forgalom is nehezítette a dolgát" - nyilatkozta az összetett negyedik helyezettje. "Az a legfontosabb, hogy az autó mindkét gumikeveréken jól működött, erre építhetünk."

Mark Webber is jól szerepelt pénteken, a második edzésen a negyedik legjobb köridőt érte el, igaz, a hátránya több mint hat tized volt csapattársához képest. Bár a félig vizes pályán futott első edzésen nem sikerült teljesíteniük az előírt programot, később behozták a lemaradást. "A második edzés hasznosnak bizonyult. Jónak éreztem az autót, úgy tűnik, itt versenyképesebbek vagyunk. Ennek ellenére tovább kell javulnunk, hiszen holnapig változni fog a pálya állapota, erre fel kell készülnünk."

"Azt hiszem, most is a szokásos versenyzők harcolhatnak majd a legjobb helyekért, de most mi is megküzdhetünk a McLarennel és a Ferrarival az első rajtsorért. Úgy gondolom, erősek lehetünk vasárnap, de előbb arra kell figyelnünk, hogy szombaton minden simán menjen. Eddig úgy tűnik, minden rendben van" - tette hozzá.