Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben mutatott gyengébb teljesítmény ellenére Nico Rosberg úgy érzi, a Mercedes elérte a szezon elején kitűzött célját, hiszen jobban szerepeltek, mint 2011-ben. Jövőre övék lehet a legjobb autó.

A Mercedes a szezon második felében sokkal gyengébb teljesítményt nyújt, mint az év elején, Nico Rosberg ennek ellenére úgy érzi, büszkének kell lenniük a 2012-ben mutatott fejlődésükre. A németek 2010 óta szerepelnek - 1955 után újra - gyári csapatként az F1-ben, az előző két idényben a konstruktőri bajnokság negyedik helyét sikerült megszerezniük. Bár idén csak az 5. helyet foglalják el a tabellán, a Kínai Nagydíjon Rosberg megszerezte első győzelmüket, és még kétszer a dobogóra állhattak.

"Azt a célt tűztük ki erre a szezonra, hogy jobban szerepeljünk, mint tavaly. Úgy gondolom, ezt sikerült is elérnünk" - idézi Rosberget az Autosport. "Nagyszerű eredményeket értünk el, hiszen Kínában nyertünk, Monacóban pedig másodikak lettünk. Pozitív idényként kell elkönyvelnünk az ideit."

"Most előre kell lépnünk, további fejlődésre van szükségünk. A következő kihívás az, hogy több futamot nyerjünk, és megtaláljuk ehhez a helyes irányt" - magyarázta. A Mercedes versenyzői a júniusi Európai Nagydíj óta nem állhattak dobogóra, a szingapúri hétvégén azonban komoly fejlődésre számítanak, hiszen végre ők is bevetik a több élcsapat által már régóta használt új kipufogó-elrendezést. Rosberg szerint arra sem kell sokat várni, hogy a Mercedes a bajnoki címért küzdhessen, erre akár már jövőre sor kerülhet.

"Magabiztos vagyok. A gyárunkban a legjobb szakemberek dolgoznak, így csak idő kérdése, hogy mikor építjük meg mi a legjobb autót" - jelentette ki. "Néhány alkalommal műszaki hibák hátráltattak minket, ezeken még dolgoznunk kell. Ha a jövőben a bajnoki címért akarunk harcolni, törekednünk kell arra, hogy hibátlan, teljesen megbízható autót építsünk."

Bár a Mercedes 2013-as pilótafelállásával kapcsolatban számtalan pletyka kering a sajtóban, Rosberg kijelentette: ő biztosan marad jelenlegi csapatánál, és azon sem gondolkozik túl sokat, hogy vajon Michael Schumacher, vagy Lewis Hamilton lesz a csapattársa. "Követem a pletykákat, de igazából nincs közöm hozzájuk" - mondta. "Michaellel jól dolgozunk együtt, így ha a csapatnál marad, továbbra is együtt hajthatjuk előre a csapatot."