Vágólapra másolva!
Bár a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzésein csak Sebastian Vettel tudta legyőzni őket, a McLaren versenyzői még nem teljesen elégedettek az autó balanszával. Hamilton az autóban ülve lassúnak érezte magát.

A McLaren a legutóbbi három futamon a pole pozíciót és a győzelmet is megszerezte, és Szingapúrban sem szeretnék megszakítani ezt a sorozatot. A pénteki szabadedzéseken biztató tempót mutattak, bár Sebastian Vettel először Lewis Hamiltont, majd Jenson Buttont szorította le az eredménylista éléről. A McLaren versenyzői ettől függetlenül bíznak benne, hogy szombaton harcba szállhatnak a Red Bull-lal a pole pozícióért, de elismerik, hogy még sok munka vár a csapatra.

"Az autónk balanszával nincs nagy gond, de még dolgoznunk kell a beállításokon" - nyilatkozta az edzések után Hamilton, aki délután csupán öt századdal maradt el német riválisától, éjjel viszont egy hiba miatt több mint 7 tizedet kapott tőle. "A második edzésen futott leggyorsabb körömben kicsit szélesen fordultam az utolsó kanyarban, és ezzel körülbelül fél másodpercet vesztettem."

A világbajnokság második helyén álló brit elsősorban a hosszú etapokon mutatott tempójával elégedetlen. "Az autóban ülve annyira nem éreztem jónak a tempómat, bár a mérnökeim azt mondták, biztató a helyzet. Holnapra több gumi kerül a pályára, így valószínűleg nem kopnak majd olyan gyorsan az abroncsaink" - vélekedett Hamilton, aki az időmérőn a legjobb öt közé várja a McLarent, azt azonban nem tudja megjósolni, ki kerül ki győztesen a pole pozícióért vívott csatából. "A beállításokon és a balanszon kell még dolgoznunk, így a hosszú etapokon is javulhat a tempónk."

Forrás: AFP

Csapattársa, a Vetteltől 3 tizedet kapó Button sem volt teljesen elégedett az edzések után, de úgy véli, szombatra kiküszöbölhetik a hibákat. "Úgy érzem, még nem igazán kaptam el a ritmust - a délelőtti eső miatt a pálya tapadása egyik edzésen sem volt jó. A balansszal sem vagyok teljesen elégedett, a módosításaink közül nem mindegyik vált be. Holnapra is vannak azonban ötleteink, ez pozitívum. Még mindig sokat kell dolgoznunk, de versenyképesek leszünk, ha megtaláljuk a megfelelő balanszot."