Vágólapra másolva!
A McLarent irányító Martin Whitmarsh nem szeretne olyan versenyzőt a csapatában, aki nem teljes mértékben elkötelezett és boldog náluk.

A monzai paddockban a pályán történtek mellett a legforróbb témát Lewis Hamiltonnak a McLarennél az év végén lejáró szerződése, és a versenyző jövőjét övező bizonytalanság szolgáltatja. A gárdát irányító Martin Whitmarsh mindenkit biztosított róla, hogy ez nem lesz hatással a pályán nyújtott teljesítményükre.

"Mindenféle találgatás napvilágot lát majd, de mi arra koncentrálunk, hogy jó munkát végezzünk Monzában. Ez egy fontos hétvége Lewis számára. Vissza kell kapaszkodnia a bajnoki küzdelembe, szerintem ő is ezt akarja."

"Én is számos forgatókönyvet hallottam a héten, de hát minden olyan mondat, ami úgy kezdődik, hogy 'Eddie Jordan értesülései szerint', azonnal megkérdőjelezhető, nem igaz?" - utalt arra, hogy az egykori csapatfőnök azt állítja, Hamilton már megegyezett a Mercedesszel.

Bár Whitmarsh nem szívesen nyilatkozott a témában, annyit kijelentett, hogy nem fognak minden áron ragaszkodni Hamiltonhoz.

"Minden versenyzőnek olyan csapatnál kell vezetnie, ahol boldog" - szögezte le. "Nem akarunk olyan pilótát a csapatban tudni, aki nem 100 százalékosan elkötelezett és nem teljes mértékben boldog nálunk."

Bár Hamilton a McLaren szárnyai alatt nőtt fel, az utóbbi időben nem alakult felhőtlenül a kapcsolata a csapattal. Legutóbb a Twitteren megosztott titkos telemetriai adatok miatt volt feszült a hangulat, és a versenyző nem is próbálja tagadni, hogy más istállókkal is tárgyal, bár csapatfőnöke szerint nem ezzel kellene töltenie az idejét.

"Szerintem nem helyes belefolynia a tárgyalásokba, ezért van az embernek menedzsere" - jelentette ki. Whitmarsh aggodalma ellenére a wokingi gárda versenyzői úgy érzik, mindez nem befolyásolja a garázsban folyó munkát. "A csapaton belüli morál jó, mi csak versenyezni akarunk" - fogalmazott Jenson Button, aki marasztalná csapattársát. Szavait Hamilton is megerősítette. "Időnként az ember eszébe jut ilyesmi, de aztán arra koncentrálok, amit éppen csinálok."