Vágólapra másolva!
Bár kívülről könnyűnek tűnhetett Jenson Button győzelme a Belga Nagydíjon, a verseny közben nem tudta, hogy áll az eltérő taktikán lévő riválisaihoz képest. Lewis Hamilton szeretné gyorsan elfelejteni a futamot.

Jenson Button a pole pozíció megszerzése után a futamon is fölényes győzelmet aratott Spában, de később elárulta, hogy sokáig bizonytalan volt az esélyeit illetően. Mivel a pénteki, esős szabadedzéseken nem tudtak érdemi munkát végezni, nehéz volt megjósolniuk, hogyan viselkednek majd a gumik egy versenytáv alatt. "Nem igazán tudtuk, mihez kezdjünk a stratégiával, bizonytalan volt, hogy egy vagy két kiállással próbálkozunk, néhányan még a három kerékcserén is elgondolkoztak" - nyilatkozta Button idei második győzelme után, majd elismerte, hogy szerencséje is volt a rajt utáni kavarodás miatt.

"Nico (Hülkenberg) jött fel mögém a második helyre, ezzel egy kicsit segített nekem. Nem kellett olyan keményen hajtanom, bár akkor még mindig nem hittem volna, hogy csak egyszer állunk ki a bokszba" - magyarázta. "A 12. körben a csapat megkérdezte, milyen az autóm. Mondtam nekik, hogy a balansz körről körre jobb lesz, így egészen a 20. körig bírtuk kerékcsere nélkül. A versenyt azonban nagyon nehéz volt követni, mert sok különböző stratégiát láthattunk, és soha nem tudtuk pontosan, hogy állunk valójában."

Forrás: AFP

Mivel Fernando Alonso a rajtnál kiesett, Button 25 ponttal közelebb került a tabella éléhez, és továbbra is hisz benne, hogy 63 pontos hátránya ellenére megszerezheti a világbajnoki címet. "Szeretném, ha mindkét világbajnoki cím a miénk lenne. Addig nem fogom feladni a bajnoki reményeimet, amíg matematikailag esélyes vagyok. Azt hiszem, ezt ma is megmutattam."

Lewis Hamilton versenye már az első kanyarban véget ért, amikor Romain Grosjean oldalról nekiütközött a McLarennek. Hamilton szerint egyértelmű, hogy a francia hibázott (a sportfelügyelők egy versenyre el is tiltották), ennek ellenére nem szeretne túl sokat foglalkozni a balesettel. "Azt hiszem, elég egyértelmű a helyzet. Én nem tehettem semmit, már a pálya szélén voltam, nem volt hová mennem" - mondta. "De nem igazán szeretnék a rajtról beszélni - szerintem mindenki látta, mi történt, és jó lenne minél hamarabb elfelejteni. Ami a világbajnoki reményeimet illeti, ez nem volt jó nap, de nem adom fel."

Hamilton örül csapattársa győzelmének, hiszen a McLaren sorozatban két első hellyel mutatta meg, hogy továbbra is igényt tartanak a világbajnoki címre. "Jenson győzelme az én önbizalmamat is növeli, mert így tudom, hogy az autónk remek tempóra képes. Ha nekem is minden összejön, nagyon jó eredményt érhetek el Monzában. Már minden energiámmal arra összpontosítok, hogy ez sikerüljön."