Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője úgy érzi, az edzések során sokkal erősebb köröket ment, mint amivel megszerezte a pole pozíciót Monzában.

Megtartotta a nyári szünet előtt elkapott lendületét a McLaren, amely immár zsinórban harmadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót. Lewis Hamilton bíztató tempót diktált az edzéseken, és ezt sikerült kamatoztatnia az időmérőn is. Pedig ahogy bevallotta, nem a monzai Q3-ban alkotott tökéleteset.

"Úgy vélem, az edzések jobban alakultak számomra. Az edzéseken sokkal jobb köröket futottam" - ismerte el. "Nem hittem, hogy a legjobb köröm elég jó lesz. A második próbálkozásomon néhány tizedet faragtam, de utolértem több autót, úgyhogy végül nem javítottam a körömön." Összességében elégedett volt a McLaren munkájával, kijelentette, hogy a felkészülését semmi sem akadályozta.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hamilton mögött csapattársa, Jenson Button végzett, aki Felipe Massát, Paul di Restát és Michael Schumachert előzte meg. A csapattársától 123 ezreddel kikapó britnek sokat segített egyik riválisának akaratlan segítsége. "Megfelelő szélárnyékot kaptam (Sebastian) Vetteltől, ami meglepő módon nagy különbséget okozott" - mondta.

Amikor arról kérdezték, hogy a Ferrarihoz hasonlóan a McLarennél tervezték-e, hogy a csapattársak szélárnyékkal segítsék egymást, így válaszolt: "Mi nem terveztük, hogy szélárnyékot húzzunk egymásnak, ahogy mások tették, mert nehéz megfelelően kivitelezni, és ha nem sikerül, annak az a vége, hogy valahol árt a körnek" - magyarázta.

Martin Whitmarsh elégedett volt az első rajtsor kibérlésével, de elmondta, hogy az MP4-27 nem ment a pálya egészén makulátlanul. "Az első és a második szektorban egész hétvégén erősek voltunk, a harmadik jelentette a kihívást számunkra" - árulta el a Sky Sportsnak. Majd hozzátette: "A holnapi nap számít igazán, és örömmel mondhatom, hogy tegnap elég sokat foglalkoztunk a versenyre való felkészüléssel. Reméljük, hogy erős formában leszünk akkor is."