Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint rendkívül nehéz lesz befogni a vb-pontversenyben 37 ponttal vezető, rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítő Fernando Alonsót. A spanyol viszont éppen egykori csapattársától tart a legjobban.

A vb-tabella második helyén álló Lewis Hamilton úgy érzi, innen már nehéz lesz befogni az éllovas Fernando Alonsót, aki a valenciai futam óta lassan, de biztosan építgeti az előnyét, miközben mögötte ellenfelei egymástól rabolják a pontokat.

"Hihetetlen sorozatot teljesített idén, fantasztikusan egyenletes teljesítményt nyújtva. Még előrébb járna, ha nem lett volna az a spái probléma (amikor kilökték a rajtnál - a szerk.). Azon a hétvégén gyorsabb volt nálam, szóval még nagyobb lenne az előnye" - ismerte el. "Nagy nehézségek árán, kemény lesz" - tette hozzá az Autosportnak, amikor arról kérdezték, legyőzheti-e Alonsót. "Remek munkát végzett, de remélhetőleg mi jobban teljesítünk majd a szezon hátralévő részében, nyomást gyakorolva rá, kiegyensúlyozott teljesítménnyel és támadó stratégiával."

A McLaren versenyzője ugyanakkor Sebastian Vettelt sem írja le, annak ellenére, hogy a címvédő már az áprilisi Bahreini Nagydíj óta nem nyert futamot, és a Red Bull megbízhatósági problémákkal küszködik. "Ő a címvédő, így nyilván kemény ellenfél a bajnokságban" - magyarázta a brit, aki ismét kiszámíthatatlan erőviszonyokat jósol a hétvégére.

A bajnoki éllovas Alonso szerint még bárki odaérhet a végén, azonban mivel egyszerre nem tudnak az összes riválisukra figyelni, jelenleg Hamilton legyőzésére koncentrálnak Szingapúrban..

"Mindenki erős, mindenki ellenfélnek számít" - fogalmazott. "Még öt vagy hat versenyző van, aki küzdhet a címért. Már február óta mondom, hogy Lewis az, akit a legjobban tisztelek, mert tudom, hogy mire képes egy jó és egy rossz autóban, ráadásul ő áll a második helyen" - mondta egykori csapattársáról.

"Ami a stratégiát illeti, nem lehet az egész futamon mind az öt versenyzőre figyelni, ez képtelenslóég. Néha az egyikük áll ki kerékcserére, aztán két körrel később egy másik, ilyen esetben a hozzánk legközelebb állót kell követnünk" - magyarázta. "Ez jelenleg Lewis, és a három McLaren-győzelem után a mostani futamnak is ő a legfőbb esélyese."