Vágólapra másolva!
Eddie Jordan és a BBC úgy tudja, a hétszeres világbajnok a visszavonulás mellett döntött, Lewis Hamilton pedig már előszerződést is kötött a Mercedesszel.

A BBC elemzőjeként dolgozó Eddie Jordan úgy értesült, Michael Schumacher az év végén mégis befejezi a versenyzést, és a helyét a McLarentől egy ideje már kifelé kacsingató Lewis Hamilton foglalja el.

Bár Schumacher szinte naponta cáfolja, hogy döntött a jövőjéről, Bernie Ecclestone a Belga Nagydíj hétvégéjén a BBC-nek azt mondta, sajnálja, hogy szögre akasztja a sisakját. "Kár, hogy győzelem nélkül hagy el minket, mert igazi győztes" - nyilatkozta róla élő adásban. Schumacher másnap ismét kijelentette, hogy Ecclestone-nak sem beszélt visszavonulásról, ám Jordan a saját forrásaira hivatkozva azt állítja, tényleg eldőlt a sorsa.

Hamiltonról pedig hozzátette: "Megerősíthetem, hogy a menedzsmentje tárgyalásokat folytatott a Mercedesszel." A McLaren egyértelművé tette a brit versenyző számára, hogy jelenlegi, 15 millió dolláros fizetését a jövőben nem tudja számára garantálni, és az utóbbi időben egyre több jel utalt arra, hogy távozni szeretne a csapattól, ahol 2007-ben bemutatkozott.

A McLaren ugyan pillanatnyilag erősebb a Mercedesnél, de Jordan rámutatott, hogy jövőre már fizetnie kell a motorokért, ezért hosszú távon nem feltétlenül jobb választás. "Valószínűleg menedzsere, a Spice Girls és David Beckham mögött álló Simon Fuller is örülne, ha Hamilton a Mercedeshez igazolna át" - vélte Jordan. "Fuller Beckhamhez hasonlóan nemzetközi szupersztárt próbál faragni Hamiltonból is, és a Mercedes globálisan sokkal ismertebb brand, mint a McLaren."

A McLaren csak annyit reagált az értesülésre, hogy jelenleg is egyeztet Hamiltonnal a folytatásról.